Forul European de volei feminin (CEV) dedică, marţi, un articol jucătoarei tricolore Bianca Cucu, cea mai tânără voleibalistă de la Campionatul European U17, găzduit de Békéscsaba. Ea are doar 12 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cea mai tânără jucătoare care concurează în prezent în runda finală a EuroVolley U17 din acest an s-a născut pe 4 decembrie 2010. Ea este nimeni alta decât Bianca Cucu, care are doar 12 ani şi şapte luni! Cucu este considerată cel mai promiţător talent al României în acest sport. Jucătoarea de la CSS Buzău şi componentă a naţionalei U17 nu a împlinit încă 13 ani şi totuşi ea a fost deja parte din echipa pentru preliminariile europene disputate la începutul acestui an”, se remarcă în articolul de pe pagina oficială CEV.

La 12 ani şi şapte luni, Bianca are o înălţime de 1.82 metri, iar forul european îi scoate în evidenţă calităţile la această vârstă şi subliniază performanţa ei din meciul câştigat cu Ungaria, scor 3-2, când voleibalista tricoloră a reuşit 16 puncte.

”Potrivit acesteia, dragostea pentru sport a moştenit de la mama ei. Cu siguranţă vor veni multe altele din partea Biancăi în anii următori”, mai arată CEV.

În grupa II a turneului final al CE U17, România a obţinut până în prezent rezultatele: 1-3 cu Slovenia, 0-3 cu Turcia, 1-3 cu Grecia, 3-2 cu Ungaria, 1-3 cu Germania şi, marţi, 3-1 cu Franţa. În ultima partidă, miercuri, tricolorele mici vor întâlni Belgia.

România se află pe locul 5, cu 5 puncte. Primele două clasate se vor califica în semifinale, iar din grupa II s-a calificat deja Grecia (17 puncte), pentru al doilea loc fiind în luptă Turcia şi Slovenia, cu câte 12.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.