Campioana Volei Alba Blaj a pierdut la ”masa verde”, cu 0-3, meciul cu Dinamo Bucureşti, câştigat pe teren cu 3-1, după ce a folosit doar jucătoare străine în timpul setului patru, contrar regulamentului Diviziei A.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Meciul din etapa a VIII-a a primei ligi s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 3-1, însă campioana a comis o eroare în setul al patrulea, când conduceca cu 18-16 şi a schimbat o jucătoare româncă cu Andrea Kossiyanova (Cehia). Aceasta a stat în teren două puncte, până la 19-17. În acest interval, în formaţia de joc singurul post ocupat de o jucătoare formată în România a fost cel de libero.

Ca urmare, Comisia de Competiţii a FR Volei a decis să omologheze meciul dintre CSM Volei Alba Blaj – Dinamo Bucureşti cu scorul de 0-3.

Conform regulamentului, ”o echipă participantă în Divizia A1 trebuie să folosească obligatoriu în formaţia de joc cel puţin doi jucători formaţi în România, indiferent de post. Regula trebuie respectată pe toată durata meciului”. Formaţia de joc este alcătuită din cei şase jucători aflaţi în teren şi înscrişi în foaia de arbitraj la un moment dat, plus jucătorul libero.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.