Victoria Azarenka din Belarus, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 12, a abandonat neaşteptat meciul cu sportiva cehă Linda Fruhvirtova, în vârstă de 16 ani, locul 279 WTA, beneficiară a aunui wild card, din turul al treilea al Miami Open.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fără să pară accidentată, Azarenka a decis să se retragă de pe teren în momentul în care adversara ei conducea cu 6-2, 3-0, după 45 de minute. Dubla câştigătoare a Australian Open şi-a luat pur şi simplu geanta, a dat mâna cu arbitrul şi a părăsit terenul.

După meci, fostul lider WTA a declarat că vrea să facă o pauză în careiera ei după mai "multe săptămâni stresante" pe plan personal.

"Nu ar fi trebuit să joc azi (n.r. - duminică). Ultimele săptămâni au fost foarte stresante la nivel personal. Ultimul meci a fost greu, dar am vrut să joc în faţa acestui public grozav. Am vrut să joc, dar a fost o greşeală. Sper să iau o pauză şi să mă pot întoarce. Aştept mereu cu nerăbdare provocarea şi presiunea competiţiei, dar astăzi a fost prea mult. Trebuie şi voi învăţa din asta", a spus, într-un comunicat, jucătoarea din Belarus, campioană în 2009, 2011 şi 2016 la Miami.

Prin calificarea în optimi, Fruhvirtova a devenit cea mai tânără jucătoare care atinge această fază la Miami după Maria Şarapova şi Tatiana Golovin, ambele în 2004.

Tânăra jucătoare, care a eliminat-o în turul al doilea pe Elise Mertens din Belgia, locul 24 WTA, va da piept în faza următoare cu spaniola Paula Badosa, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 5.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.