Printr-o iniţiativă comună a Ministerului Sportului şi a Clubului Sportiv Dinamo din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, baza sportivă velodrom Dinamo va primi numele lui Mircea Romaşcanu, unul dintre cei mai buni ciclişti români din toate timpurile, a anunţat CS Dinamo.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia vine vineri, 11 martie 2022, dată la care Mircea Romaşcanu împlineşte 69 de ani, în semn de recunoaştere a meritelor sale deosebite în ciclismul şi sportul românesc.

Mircea Romaşcanu, Maestru Emerit al Sportului, a avut o carieră prestigioasă ca sportiv, concurând în cursa individuală de şosea la ediţia din 1980 a Jocurilor Olimpice de vară. Este de trei ori câştigător al Turul României la ciclism, în 1974, 1983 şi 1985, clasându-se al doilea în 1988. A câştigat etape în Turul Elveţiei GP Wilhelm Tell, Turul Italiei Giro delle Regioni, Turul Greciei, dar şi al Turciei, precum şi în patru ediţii ale Cursei Păcii, în 1976, 1981, 1982 si 1983. Din anul 1988, a antrenat echipele de ciclism ale C.S. Dinamo Bucureşti şi C.S. Otopeni, transmiţând multor generaţii de tineri sportivi secretele sportului pe două roţi.

„Mircea Romaşcanu este un erou al sportului, iar sportul românesc are nevoie de eroi. Societatea românească, în ansamblul ei, are nevoie de eroi, de modele, nu doar pe plan atletic, ci şi pe plan moral. Un om care a dăruit atât de mult ciclismului românesc va dărui şi de aici înainte, prin exemplul său, de care vor afla generaţii întregi de sportivi. Respectul pentru performanţă naşte performanţa. Trebuie să ne preţuim valorile şi să ne construim viitorul plecând de la o bază corectă, de la nişte principii sănătoase. Nu doar pentru a creşte nivelul de performanţă, ci şi pentru a promova rolul educativ şi social al sportului. Vă mulţumim, domnule Mircea Romaşcanu, pentru tot ce ne-aţi oferit şi ne oferiţi! Vă suntem recunoscători şi mă bucur să vă putem oferi şi noi acest dar, de ziua dumneavoastră! Îi mulţumesc şi domnului Ionuţ-Adrian Popa, preşedintele Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti, pentru alăturarea în acest frumos proiect!”, a declaratministrul Sportului, Eduard Novak.

”Clubul Sportiv Dinamo este casa marilor campioni români şi întotdeauna îi va onora pe cei care au adus glorie ţării. Mircea Romaşcanu este un simbol al ciclismului românesc şi merită din plin ca numele lui să rămână legat, pentru totdeauna, de un edificiu al performanţei. Această iniţiativă comună este totodată o asumare a ambelor instituţii şi un prim pas spre modernizarea velodromului Dinamo.”, a afirmat şi Ionuţ Adrian Popa, preşedintele CS Dinamo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.