Preşedintele CCA, Kyros Vassaras, a declarat, luni, că în fotbalul românesc sunt foarte mulţi experţi dintre foştii arbitri care critică prestaţiile actualei generaţii. Unii dintre aceşti foşti arbitri, spune oficialul grec, au comis greşeli atât de mari în carieră, cum niciunul dintre arbitrii în activitate nu a comis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"De asta vorbesc cu voi. Nu lăsaţi ca lucrurile să ajungă ca în ţara mea. O presiune enormă, multe lucruri se întâmplă şi un nivel distrus de lucruri care nu sunt bune. De exemplu, vedem pomii, dar nu pădurea. Vă rog, concentraţi-vă pe fotbal! Vă rog, arătaţi-mi că înţelegeţi că o fază era dificil de depistat. Aici toţi le fac uşoare (n.r. - fazele), avem mulţi experţi. Trebuie văzut ce fel de greşeli făceau experţii înainte. Trebuie întrebat cel care critică arbitrii ce greşeli mari făcea el. Întrebaţi-l! Dacă răspunde că nu făcea, e un mincinos. Nu există arbitru care să nu fi făcut greşeli. Din nefericire, unii dintre cei care vorbesc atât de mult au făcut greşeli atât de mari cum niciunul dintre arbitrii de acum nu au făcut de când sunt aici şi pot să demonstrez asta. Se făceau greşeli de nu poţi să îţi imaginezi. Erau comportamente pe care le ştiţi", a declarat Vassaras.

Rugat să ofere un exemplu, Vassaras a răspuns: "Vă dau un indiciu. Aţi văzut un arbitru care să dea două cartonaşe galbene şi să nu îl arate pe cel roşu? Nu s-a întâmplat aici, în urmă cu câţiva ani? Aţi văzut o minge care a intrat de afară în poartă şi un arbitru de top a dat gol în Bundesliga? Unde ar fi ajuns acel arbitru dacă s-ar fi întâmplat în România? Ar mai fi în viaţă? În Liga Campionailor, a fost un ofsaid şi henţ în acelaşi timp, clare, dar care nu au fost văzute. Noi ne concentrăm pe lucruri foarte, foarte mici aici şi zicem <a decis meciul>. Da, sunt de acord, dar numai arbitrul?"

Întrebat despre campania echipei Dinamo, #unitisalvamarbitrajul, şi de faptul că gruparea "alb-roşie" se consideră dezavntajată de arbitri, Vassaras a răspuns: "Campania este pentru un fotbal sigur, arbitrii trebuie să fie salvaţi de lucrurile despre care ştiţi că se întâmplau înainte. Ştiţi mai bine. Cei mai buni arbitri pot face greşeli pentru că şi cei mai buni jucători pot face greşeli. Deci nu mă puneţi să comentez nimic din ce este în afara filozofiei mele. Campania ar trebuie să fie: <Uniţi toţi pentru a face un fotbal mai bun>. Şi eu voi fi de partea oricui va încerca asta. Federaţia şi-a propus şi lucrăm împreună pentru asta".

Oficialul consideră în în Liga I nu se comit greşeli mari de arbitraj ca în alte campionate sau în cupele europene.

"Vă pot arăta greşeli mari în alte campionate, dar nu în România. Aţi văzut greşeli mari numai în România? Aţi văzut în Liga Campionilor, la Euro, în alt campionat? Să faci o greşeală pentru că nu ai văzut bine este diferit şi asta nu trebuie să distrugă reputaţia unui arbitru. Când un mare jucător nu are o zi bună, joacă săptămâna viitoare, dar pentru un arbitru cereţi să fie oprit de la delegări o lună şi nu este corect. Toate greşelile sunt luate în considerare la CCA şi arbitrul care a greşit nu conduce meciuri atât de des, iar când o face, nu mai comite atât de multe greşeli sau nu mai comite deloc", a spus el.

La meciul FC Viitorul - FC Voluntari, Istvan Kovacs a condus foarte bine şi nu a luat decizii greşite. Vassaras îi reproşează centralului doar faptul că nu a comunicat mai bine cu jucătorii. Şeful CCA a exclus posibilitatea ca arbitrul să-i fi jignit pe jucătorii oaspeţi, aşa cum a susţinut fundaşul Vasile Maftei de la FC Voluntari.

"Este o minciună mare, am vorbit cu arbitrul şi ştiu exact ce s-a întâmplat. Toate deciziile au fost corecte, am stabilit asta, nu? Am văzut jucători care au intrat în careu cu scopul ca penaltiul să se repete. Dar au greşit. Dacă e gol, nu se repetă. Trebuie să înţelegeţi care e nivelul şi de ce trebuie să comunicăm. Pot fi de acord cu faptul că arbitrul ar fi trebuit să ofere imediat explicaţii jucătorului. Total de acord, asta e greşeala, o greşeală de comunicare. Dar deciziile au fost corecte. Sunt sigur că nimeni nu are vreo suspiciune despre arbitri. Pentru că se poate vedea că greşelile sunt faţă de toate echipele şi faţă de toţi jucătorii şi deciziile bune sunt pentru toate echipele şi pentru toţi jucătorii. Îmi cer scuze, vom mai face greşeli, dar încercăm ca ele să fie cât mai puţine. Dacă voi credeţi că există o mână magică să-i facă pe arbitri să nu mai comită greşeli, nu este realitate asta", a spus Vassaras.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.