Federaţia Americană de Gimnastică (USA Gymnastics) a anunţat, miercuri, că toţi membrii consiliului său de administraţie au demisionat, ca urmare a scandalului Larry Nassar, conform cerinţelor Comitetul Olimpic American.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forul a început procedurile pentru formarea unui consiliu de administraţie interimar.

În urmă cu câteva zile, au demisionat şi preşedintele Consiliului director al Federaţiei Americane de Gimnastică, Paul Parilla, vicepreşedintele Jay Binder şi trezorierul Bitsy Kelley.

Nadia Comăneci a declarat ulterior, pentru Reuters, că sunt necesare schimbări drastice la Federaţia Americană de Gimnastică (USA Gymnastics).

Numeroase gimnaste americane, între care Simone Biles, star al JO de la Rio din 2016, au afirmat că au fost agresate sexual de Larry Nassar sub pretextul tratamentelor medicale.

Nassar, în vârstă de 54 de ani, a pledat vinovat pentru agresiune sexuală. Pe numele lui Nassar au fost depuse peste 50 de plângeri de abuz sexual, iar medicul a fost condamnat la o pedeapsă cuprinsă între 40 şi 175 de ani închisoare. El a mai primit o sentinţă de 60 de ani închisoare pentru pornografie infantilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.