Superbet Group anunţă numirea lui Hans-Holger Albrecht în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie, funcţie pe care urmează să o preia în 28 februarie. Hans-Holger Albrecht este fratele preşedintelui Comisiei Europene şi în prezent este preşedinte al Consiliului de Administraţie pentru Scout24 Group (platformă online de imobiliare), preşedinte al Consiliului de Administraţie şi Investitor la Storytel (servicii de streaming pentru cărţi audio şi cărţi electronice) şi membru în Consiliul de Administraţie pentru Veon Ventures (comunicaţii şi servicii digitale). Hans-Holger Albrecht consideră că nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării şi că trebuie să îţi asumi riscuri calculate pentru a avea succes, iar în relaţiile cu alte persoane apreciază integritatea şi umorul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Hans-Holger Albrecht este fratele Ursulei von der Leyen, prima femeie care a devenit preşedinte al Comisiei Eurpene, dar Hans-Holger Albrecht a urmat o cale complet diferită: a preferat să intre în afaceri. Tatăl său, Ernst Albrecht, era deja un proeminent politician. Iar pentru a scăpa de eticheta de "fiu al ministrului-preşedinte al landului Saxonia Inferioară", Hans-Holger Albrecht a preferat să plece la studii în străinătate. După diverse posturi în industria de divertisment, a ajuns în cele din urmă în fruntea serviciului de streaming muzical Deezer.

Omul de afaceri crede că nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării şi trebuie să îţi asumi riscuri calculate pentru a avea succes. O echipă bună, dorinţa de a învinge şi o concurenţă dură sunt cele trei lucruri esenţiale pentru a reuşi. Acestea au fost ingredientele care i-au adus şi cel mai mare succes din viaţa sa - compania Deezer.
 
"Îmi place să construiesc şi să gestionez companii”, explica în urmă cu câţiva ani Hans-Holger Albrecht într-un podcast. Dacă nu ar fi avut ocazia să facă asta, i-ar fi plăcut să conducă o grădiniţă a mărturisit el. "Copiii sunt uimitori şi să-i vezi cum cresc şi se dezvoltă este o experienţă grozavă", a arătat omul de afaceri, care are, de altfel, ca şi sora sa Ursula von der Leyen, şapte copii.
 
În vârstă de 59 de ani, Hans-Holger Albrecht, spune că cel mai fericit este când poate petrece timp alături de soţia sa, iar în relaţiile cu alte persoane apreciază integritatea şi umorul.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Superbet Group anunţă numirea lui Hans-Holger Albrecht în calitate de Preşedinte al Consiliului de Administraţie, mandatul său urmând să înceapă pe    28 februarie 2023. Această decizie confirmă intenţia Grupului de a se lista, în următorii ani, pe o piaţă internaţională de capital, în conformitate cu obiectivul principal al Superbet - de a deveni un lider mondial al industriei de tehnologie şi entertainment. Hans-Holger Albrecht deţine o experienţă impresionantă în funcţii de CEO, Preşedinte sau membru al Consiliilor de Administraţie în cadrul unor companii internaţionale, private sau listate la bursă”, conform unui comunicat Superbet.

În prezent, Albrecht este Preşedinte al Consiliului de Administraţie pentru Scout24 Group (platformă online de imobiliare), Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi Investitor la Storytel (servicii de streaming pentru cărţi audio şi cărţi electronice), fiind şi membru în Consiliul de Administraţie pentru Veon Ventures (comunicaţii şi servicii digitale).

Cea mai recentă poziţie deţinută de Hans-Holger Albrecht a fost de CEO al Deezer, una dintre cele mai mari platforme globale de streaming de muzică. Anterior, acesta a fost Preşedinte şi CEO al grupului internaţional de telecom şi media Tigo/Millicom International, care este prezent în mai mult de 15 ţări din America Latină şi Africa. De asemenea, Albrecht a deţinut rolul de Preşedinte şi CEO al Modern Times Group (MTG AB), cea mai importantă companie de media din Scandinavia şi Estul Europei.

“Superbet are un potenţial extraordinar în ceea ce priveşte extinderea pe pieţele internaţionale. Sunt impresionat de ambiţiile companiei, de abordarea responsabilă faţă de clienţii săi, precum şi de nivelul ridicat de inovaţie şi gândire antreprenorială demonstrat în cadrul Grupului. Sunt încântat să preiau mandatul de Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi sunt pregătit să susţin această echipă performantă de management pentru dezvolta cea mai bună strategie de creştere sustenabilă şi accesare a unor noi pieţe promiţătoare, la nivel global“, a declarat  Hans-Holger Albrecht.

Johnny Hartnett, CEO, Superbet Group, consideră că acesta este un moment foarte important în povestea Superbet.

”În calitate de Preşedinte al Consiliului de Administraţie, Hans-Holger Albrecht va conduce Grupul la următorul nivel în materie de viziune strategică. Capacitatea sa remarcabilă de a creşte companii de succes este esenţială şi ne va determina să valorificăm avantajul nostru competitiv şi să prosperăm în pieţele internaţionale”, afirmă el.           

 În urma acestei decizii, Sacha Dragic, fondator şi anterior prreşedinte al Consiliului de Administraţie (CA), devine membru al CA, pe măsură ce compania continuă să îşi consolideze echipa de conducere, aducând lideri de business cu experienţă internaţională solidă în domenii precum tehnologie, entertainment, gaming, pieţe financiare şi investiţii de capital privat.  

“Îmi face o deosebită plăcere să anunţ faptul că Hans-Holger Albrecht devine Preşedinte al Consiliului de Administraţie Superbet. Această numire a venit ca rezultat al unui proces riguros de analiză a mai multor candidaţi cu realizări deosebit de convingătoare, în urma căruia Hans-Holger s-a dovedit a fi o alegere excepţională. Experienţa sa vastă, în materie de guvernanţă corporativă şi management financiar, va ajuta organizaţia să crească şi va contribui decisiv la intenţia noastră de a deveni o companie listată pe pieţele internaţionale de capital”, a declarat Sacha Dragic, fondator şi membru al Consiliului de Administraţie, Superbet Group. 

Fondat în anul 2008, Superbet este o companie de tech & entertainment, fiind liderul industriei de pariuri sportive din România. De asemenea, grupul este prezent în 10 ţări, cele mai importante pieţe fiind în România, Belgia şi Polonia. 

Între acţionarii grupului se află şi gigantul american Blackstone, cel mai mare fond de investiţii din lume, care a realizat, în 2019, o investiţie strategică minoritară în valoare de 175 milioane Euro. 

Superbet este membru al IBIA (Asociaţia Internaţională de Integritate în Betting) şi singura companie românească premiată de patru ori în cadrul Central and Eastern European Gaming Conference cu trofeul de excelenţă în regiune - Cel mai bun Operator de Pariuri Sportive din Europa Centrală şi de Est.

Cea mai influentă publicaţie a industriei global de profil, EGR (eGaming Review), a plasat Superbet Group pe locul 11 global în cadrul topului EGR Power 50 din anul 2022.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.