Simona Halep va urca în clasamentul WTA de pe locul 7 pe locul 4, după ce a ajuns pentru prima dată în finala turneului de la Wimbledon. Serena Williams a declarat, joi, că Simona Halep a jucat incredibil în semifinale cu Elina Svitolina, subliniind că mereu meciurile contra jucătoarei din Constanţa au fost dificile. Simona Halep, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 7, s-a calificat pentru prima dată în finala turneului de la Wimbledon, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-1, 6-3, în 72 de minute, pe jucătoarea ucraineană Elina Svitolina, numărul 8 mondial şi cap de serie numărul 8. Halep va juca a cincea finală de grand slam, a treia în acest an la un turneu şi cea cu numărul 36 din carieră (în total), la simplu. Jucătoarea română a câştigat un singur grand slam, la Roland Garros, anul trecut. Simona Halep, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 7, a declarat, joi, că este foarte fericită pentru calificarea în finala turneului de la Wimbledon, subliniind că meciul cu Elina Svitolina nu a fost atât de uşor pe cât o arată scorul. Sportiva ucraineană Elina Svitolina a declarat, joi, că Simona Halep a jucat incredibil în semifinala de la Wimbledon, subliniind că este dezamăgită că nu a profitat de şansa ei, informează BBC.Simona Halep va juca finala, sâmbătă, de la ora 16.00, cu Serena Williams.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

CITEȘTE ȘI Ilie Năstase: Simona are prima şansă la titlu chiar şi cu Serena Williams
CITEȘTE ȘI Svitolina: Simona a jucat incredibil astăzi

UPDATE 20:46 - Halep: Visul mamei mele a devenit realitate. Indiferent de ceea ce se va întâmpla sâmbătă, eu nu o să-mi arunc rachetele in Tamisa, o să mă arunc pe mine in Tamisa

Simona Halep, locul 7 WTA, a declarat, joi, că finala cu Serena Williams va fi o mare provocare, dar a învăţat din confruntările cu jucătoarea americană că are o şansă şi acum se simte mai puternică mental faţă de cum era la meciurile precedente. Ea a mai afirmat că faptul că va juca în ultimul act este un vis devenit realitate pentru mama sa şi a menţionat, glumind, că se va arunca în Tamisa indiferent de rezultat.

“Am jucat multe meciuri cu Serena, majoritatea foarte strânse. Am învăţat din ele că am o şansă. Acum, împotriva ei, voi crede în şansa mea de a câştiga. Bineînţeles, respect enorm tot ce a realizat ea, dar acum mă simt mai puternică mental în faţa ei. Vom vedea ce va fi, este o mare provocare pentru mine”, a spus Halep în conferinţa de presă de după meciul cu Elina Svitolina.

Ea a menţionat că faptul că a ajuns în finală la Wimbledon reprezintă un vis devenit realitate pentru mama sa. “Am vorbit cu mama mea după meci. Acum 10-15 ani a spus că visul ei este să joc finala la Wimbledon pentru că toată lumea este aici, în loja regală, şi este un moment incredibil. Astăzi visul ei a devenit realitate, voi juca finala. Este un moment foarte special”.

"Sinceră să fiu, nu am visat să fiu în finală, dar am visat să joc fiecare meci şi mi-am dorit să se întâmple asta. Mi-am dorit să joc mai bine de la zi la zi, ceea ce s-a şi întâmplat. Să fiu în finală la Wimbledon e un lucru extraordinar. Indiferent de ceea ce se va întâmpla sâmbătă, eu nu o să-mi arunc rachetele in Tamisa, o să mă arunc eu pe mine in Tamisa", a mai spus Simona Halep, răspunzând unei întrebări a Fanatik.ro cu referire la un fragment din autobiografia lui Ilie Năstase.

UPDATE 18:30 - Simona Halep va urca de pe locul 7 pe locul 4 WTA, după turneul de la Wimbledon

Simona Halep va urca în clasamentul WTA de pe locul 7 pe locul 4, după ce a ajuns pentru prima dată în finala turneului de la Wimbledon.

Jucătoarea română nu va câştiga altă poziţie, dacă se va impune în ultimul act, însă în acest caz s-ar apropia foarte mult de Karolina Pliskova, aflată pe locul 3, la numai 122 de puncte. "Distanţa" faţă de numărul 2 mondial, japoneza Naomi Osaka, va fi de 324 de puncte, iar faţă de liderul Ashleigh Barty, de 672 de puncte.

Halep are un "profit" în acest moment de 1.170 de puncte, după atingerea finalei pe iarba londoneză şi după ce anul trecut nu a jucat decât până în turul al treilea. Diferenţa dintre finalistă şi câştigătoare la un grand slam este de 700 de puncte.

În clasamentul pentru Turneul Campioanelor, Simona Halep este acum pe locul 4 şi va urca pe locul 2, după Barty, dacă va câştiga la Londra.

Pentru că Serena şi-a apărat, deocamdată, finala jucată anul trecut la All England Club, ea va urca de pe locul 10 pe locul 9 WTA. Dacă va câştiga grand slam-ul cu numărul 24 din carieră, americanca va mai urca o poziţie, până pe locul 8.

Finala turneului de la Wimbledon, Simona Halep - Serena Williams, va avea loc sâmbătă, de la ora 16.00.

UPDATE 18:00 - Serena Williams, adversara Simonei Halep în finala turneului de la Wimbledon

Serena Williams, locul 10 WTA, a învins-o, joi, cu scorul de 6-1, 6-2, pe sportiva cehă Barbora Strycova, locul 54 WTA, calificându-se în finala turneului de la Wimbledon, în care o va întâlni pe Simona Halep.

Americanca s-a impus fără probleme, după un meci de doar o oră şi va juca a XI-a finală la Wimbledon, câştigând grand slam-ul londonez de şapte ori.

Serena Williams conduce cu scorul de 9-1 în întâlnirile directe cu Simona Halep. Ultima dată ele s-au întâlnit în optimile de finală ale Australian Open, în acest an, când americanca s-a impus scorul de 6-1, 4-6, 6-4. Aceasta a fost prima partidă dintre cele două după ce Serena Williams a devenit mamă, în septembrie 2017.

Simona Halep a câştigat singurul ei meci în 2014, scor 6-0, 6-2, la Turneul Campioanelor. Williams şi-a lua revanşa în finală, impunându-se cu 6-3, 6-0.

Cele două au mai jucat o finală, în 2015, la Cincinnati, când tot Serena a câştigat, cu 6-3, 7-6 (5).

Simona Halep s-a calificat pentru prima dată în finala turneului de la Wimbledon

"E un sentiment grozav, mă simt foarte bine. Sunt fericită că am putut ajunge în finală. Nu a fost atât de uşor pe cât o arată scorul, am luptat din greu, Svitolina e o jucătoare dificilă, e mereu solicitant să joc împotriva ei. Am mai multă experienţă, sunt mai pozitivă pe teren, nu mai renunţ şi încerc mereu să fiu cea mai bună versiune a mea. Nu contează cine va fi adversara din finală, joc pe terenul central la Wimbledon în ultimul eci, asta contează", a declarat Halep după meci la Eurosport.

Simona Halep a reuşit poate cel mai bun meci al ei de la titlul cucerit la French Open. Halep a dat o demonstraţie de clasă, de inteligenţă în joc, de forţă şi de efort. Totul a mers în favorea ei, toate loviturile au funcţionat în parametri excelenţi, inclusiv serviciul. Puţine jucătoare ar fi rezistat, joi, în faţa sportivei române. Cu o prestaţie puţin consistentă Svitolina nu a reuşit nici măcar să-i fie în preajmă ca joc şi ca scor. Asta nu scade cu nimic din meritele româncei, care şi-a făcut ea însăşi meciul uşor, cu 26 de lovituri câştigătoare şi 16 "neforţate" (10-16, Svitolina).

Meciul de pe terenul central a început echilibrat, cu ambele sportive jucând mai degrabă perpendicular. Halep a fost cea care a dat tonul atacului, cea care şi-a luat responsabilitatea de a face punctele, fără să aştepte greşeala adversarei. Precizia ei a "scârţâit" la început şi românca a făcut şi punctele rivalei, nu numai pe ale ei. Dar insistenţa şi agresivitatea au dat roade şi Halep a pus două ghemuri muncite pe tabelă, după 20 de minute, în care a salvat mingi de break, la 0-0, şi a câştigat pe serviciul Elinei Svitolina.

A urmat o sincopă în jocul fostului lider WTA, singura, care i-a permis ucrainencei să ia rebreak-ul la 0. A fost un simpu foc de paie, pierderea serviciului ambiţionând-o mai mult pe jucătoarea română. Până la 5-1, Halep a făcut spectacol pe teren, a fost imbatabilă. Svitolina a încercat să rupă ritmul, cu slice-uri, cu veniri la fileu, dar degeaba, fostul lider WTA a ajuns la aproape toate mingile şi le-a returnat imparabil. Închiderea setului a fost mai dificilă pentru Simona Halep, pentru că a avut nevoie de şase ocazii. După ce a salvat şi o minge de break, Halep a câştigat setul, cu 6-1, după 43 de minute.

În acest set, românca a avut un număr impresionant de lovituri direct câştigătoare, 16, comiţând în acelaşi timp 13 erori neforţate (8-8, Svitolina).

Elina Svitolina a reapărut cu ghem pe tabelă, primul cu serviciul, în startul setului secund, unul mai echilibrat, în primul rând pentru că Svitolina a servit mai bine. Egalitatea s-a menţinut până la 3-3, când Halep a făcut break-ul. Din acel moment, ea nu a mai cedat nimic şi s-a impus cu 6-3, după 72 de minute.

În finală, Halep va evolua cu Serena Williams (SUA), locul 10 WTA şi cap de serie numărul 11, sau cu Barbora Strycova (Cehia), locul 54 WTA.

Calificarea în finală este recompensată cu 1,175 milioane de lire sterline (1,3 milioane de euro) şi cu 1.300 de puncte WTA. Câştigătoarea trofeului va primi 2,35 milioane de lire sterline (2,6 milioane de euro) şi 2.000 de puncte WTA.

Finalele anterioare jucate de Simona Halep sunt următoarele:

Titluri WTA de simplu: 18 - Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), toate trei în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013;

Finale WTA de simplu: 17 - Madrid (Premier Mandatory), Doha (Premier) - 2019, Cincinnati (Premier 5), Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) - în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5) - în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5) - în 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory) - toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

Singurul român care a mai jucat finale la Wimbledon, la simplu, este Ilie Năstase, în 1972 şi 1976, ambele pierdute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.