Jucătorul italian de tenis Jannik Sinner, cap de serie numărul 4, a câştigat primul grand slam din carieră, după ce s-a impus, duminică, la Australian Open, în faţa rusului Daniil Medvedev, favorit 3. Italianul Jannik Sinner a declarat că este foarte fericit pentru titlul de la Melbourne şi a mulţumit părinţilor săi, care l-au lăsat să aleagă ce vrea să facă în viaţă, fără a pune presiune pe el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Sinner, după ce a câştigat Australian Open: Aş vrea ca toţi copiii să aibă părinţi ca ai mei, m-au lăsat să aleg ce îmi doresc să fac în viaţă

În vârstă de 22 de ani şi antrenat de Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, Sinner a fost condus cu 2-0 la seturi, dar a revenit şi s-a impus, scor 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3.

Meciul a durat trei ore şi 44 de minute.

Sinner, care în semifinale l-a învins pe liderul mondial Novak Djokovici, este primul jucător italian care se impune la un turneu de grand slam, după Adrian Panatta, care a câştigat la Roland Garros în 1976.

Medvedev a mai jucat finala la Australian Open în 2021 şi 2022. La finala din 2022, el a fost învins de Rafael Nadal tot după ce a condus cu 2-0 la seturi.

El are în palmares un titlu de grand slam la US Open, în 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.