Flacăra Olimpică a fost aprinsă la Pyeongchang, vineri, după ce preşedintele Moon Jae-in al Coreei de Sud, a reamintit că în sport "important este să participi, nu să câştigi". Delegaţia României, cu portdrapelul Marius Petru Ungureanu, a defilat la Pyeongchang, românii fiind a 13-a delegaţie anunţată, conform transcrieii asiatice. Sportivii ruşi au defilat sub drapel neutru, ei putând evolua doar după ce au fost absolviţi de orice acuzaţie de dopaj din partea Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Sportivii din Coreea de Nord şi Coreea de Sud au defilat sub acelaşi drapel, fiind pentru prima dată când Coreea de Nord participă la Jocurile Olimpice în Coreea de Sud, după ce a boicotat Jocurile Olimpice de vară de la Seul din 1988.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Flacăra Olimpică a fost aprinsă la Pyeongchang

Cinci copii sud-coreeni a purtat lumânări care au intrat în arenă pe ritmurile melodiei Imagine lui John Lennon, cântată de artişti sud-coreeni. Mii de porumbei au intrat în arenă, în forma unor sportivi de la snowboard, care au format cercurile olimpice. Apoi torţa a fost purtată, rând pe rând, de mai mulţi campioni coreeni, pe ultima porţiune de două componente ale echipei unite de hochei pe gheaţă a Coreei de Nord şi Coreei de Sud. Cele două sportive i-au predat torţa campioanei olimpice la patinaj artistic Kim Yuna, iar aceasta a fost cea care a aprins flacăra la arena de la Pyeongchang. 

Imnul olimpic a fost interpretat de o soprană sud-coreeană.

Thomas Bach a purtat torţa pe o distanţă de aproximativ 200 de metri, până la următorul din ştafetă, Miroslav Lajcak, preşedintele celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

Jocurile Olimpice se vor încheia la 25 februarie.

Delegaţia României, cu portdrapelul Marius Petru Ungureanu, a defilat la JO de la Pyeongchang

Delegaţia României a fost condusă de biatlonistul Marius Petru Ungureanu şi are în componenţă 28 de sportivi.

Conform transcrierii asiatiace, România a fost a 13-a la defilare, după Liban şi urmată de Luxemburg.

Prima delegaţie care a defilat a fost Grecia, iniţiatoarea Jocurilor Olimpice.

Coreea de Nord şi Coreea de Sud: Sportivii au defilat sub acelaşi drapel la JO

Hwang Chung Gum a purtat drapelul Coreei de Nord, în timp ce pentru Coreea de Sud alesul a fost Won Yunjong, de la sanie.

Coreea de Nord va avea 22 de atleţi participanţi la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang, dar numărul total de nord-coreeni care trec graniţa în sud este de peste 500. Pentru unii nord-coreeni, aceasta este o ocazie unică de a vizita Coreea de Sud.

Este pentru prima dată când Coreea de Nord participă la Jocurile Olimpice în Coreea de Sud, după ce a boicotat Jocurile Olimpice de vară de la Seul din 1988.

Sportivii ruşi au defilat sub drapel neutru

Cei 169 de sportivi ruşi care sunt prezenţi la Jocurile Olimpice vor concura sub drapel neutru şi sub titulatura de "Sportivi olimpici ai Rusiei".

Alexandre Legkov, Anton Şipulin sau Viktor Ahn sunt câteva nume sonore care nu vor putea fi prezenţe la Pyeongchang în urma deciziei CIO de a nu le acorda permisiunea de a merge la Pyeongchang, în urma deciziei TAS, ca urmare a dopajului din Rusia.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă la Pyeongchang a început

Peste 2.900 de sportivi vor concura 102 medalii de aur puse în joc la competiţia de iarnă din Coreea de Sud. Coreea de Sud şi Coreea de Nord vor defila sub acelaşi drapel la ceremonia de deschidere.

Aceste Jocuri vor dura 17 zile.

patru noi discipline vor fi la Pyeongchang - Big Air la snowboard, slalom paralel pe echipe la schi, plecarea grupată la patinaj viteză şi probă mixtă la curling.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.