Stadionul Giuleşti urmează să găzduiască finala Cupei României la masculin, în timp ce competiţia feminină îşi va stabili câştigătoarea pe ”Arcul de Triumf”, informează frf.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prin decizia Comitetului Executiv din 27 aprilie 2022, finala Cupei României, ediţia 2021-2022, se va disputa pe stadionul Giuleşti, joi, 19 mai 2022, de la ora 20:30. Ultimul act al competiţiei este găzduit din nou de Capitală după o pauză de 4 ani. În 2018, Craiova o învingea pe Hermannstadt cu 2-0.

Competiţia se află în faza semifinalelor, în manşa tur înregistrându-se următoarele rezultate: FC Voluntari – FC Argeş 2-0 şi Sepsi – Universitatea Craiova 2-1. Returul se va disputa în perioada 10-12 mai 2022.

Şi finala Cupei României la feminin va avea loc tot în Bucureşti, pe stadionul ”Arcul de Triumf”, stadionul pe care, în aprilie, naţionala feminină a întâlnit Elveţia în preliminariile CM 2023.

Partida va avea loc pe 5 iunie. Se ştiu deja 7 din cele 8 echipe calificate în sferturile de finală: Vasas Femina, Heniu Prundu Bârgăului, ”U” Olimpia Cluj, Navobi Iaşi, Fair Play Joc Cinstit, CSM Alexandria şi Piroş Security. Ultima reprezentantă din ”sferturi” se va decide în urma duelului dintre Selena Constanţa şi Universitatea Galaţi.

Deciziile de miercuri ale Comitetului Executiv al FRF:

– Aprobă cu unanimitate de voturi propunerile Preşedintelui FRF cu privire la persoanele care vor deţine funcţia de Secretar General, respectiv domnul Radu VIŞAN, şi Secretar General Adjunct, respectiv domnul Gabriel BODESCU.

– Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgenţă al FRF nr. 3 din 09.03.2022.

– Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgenţă al FRF nr. 4 din 06.04.2022.

– Aprobă cu unanimitate de voturi Hotărârea Comitetului de Urgenţă al FRF nr. 5 din 11.04.2022.

– Aprobă cu unanimitate de voturi înfiinţarea competiţiei Liga de Tineret în formatul şi cu respectarea condiţiilor de vârstă prezentate în cadrul şedinţei.

– Aprobă cu unanimitate de voturi ca finala Cupei României, masculin seniori, ediţia 2021/2022, să se desfăşoare la data de 19 mai 2022, ora 20:30, pe Stadionul Giuleşti din Bucureşti.

– Aprobă cu unanimitate de voturi ca finala Cupei României la fotbal feminin senioare, ediţia 2021/2022, să se desfăşoare la data de 5 iunie 2022 pe Stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti.

– Aprobă cu unanimitate de voturi acordarea cluburilor de fotbal feminin unui sprijin financiar în scopul dezvoltării fotbalului feminin.

– Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente desfăşurării jocului oficial dintre echipele naţionale de seniori ale Muntenegrului şi României programat a se disputa la data de 04.06.2022.

– Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente desfăşurării jocului oficial dintre echipele naţionale de seniori ale Bosniei şi Herţegovinei şi României programat a se disputa la data de 07.06.2022.

– Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente organizării şi desfăşurării jocului oficial dintre echipele naţionale de seniori ale României şi Finlandei programat a se disputa la data de 11.06.2022.

– Aprobă cu unanimitate de voturi costurile aferente organizării şi desfăşurării jocului oficial dintre echipele naţionale de seniori ale României şi Muntenegrului programat a se disputa la data de 14.06.2022.

– Aprobă cu unanimitate de voturi completarea şi clarificarea punctului 3 din Anexa I la Regulamentul privind condiţiile de participare în Campionatul Naţional Liga a 2-a.

– Ia act de propunerea de modificare a art. 4.5 din Regulamentul de organizare a activităţii fotbalistice formulată de ACS Fortuna Becicherecu Mic, o decizie cu privire la aceasta urmând a fi adoptată la o data ulterioară.

– Aprobă cu unanimitate de voturi programul educaţional Planul de tranziţie post-carieră.

– Aprobă cu unanimitate de voturi programul educaţional pentru dobândirea carnetului de antrenor.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.