Comisia de Disciplină din cadrul FRF a decis, miercuri, sancţiunile după suspendarea meciului Sepsi – FCU Craiova 1948, din Superligă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI FCU Craiova 1948 va contesta decizia Comisiei de Disciplină. “Dacă şi acea decizie ne va fi defavorabilă, mergem la TAS”, soune Marcel Puşcaş
CITEȘTE ȘI Adrian Mititelu, reacţie dură după decizia Comisiei de Disciplină: “A fost o execuţie!”

Craiovenii au pierdut meciul la masa verde, nu vor avea suporteri la şase jocuri disputate în deplasare sau pe teren neutru şi au fost penalizaţi cu 22.500 de lei.

A fost penalizat şi clubul Sepsi, cu 25.000 de lei.

Decizia este următoarea:

"ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe vs. U Craiova 1948 – Incidente – În temeiul art. 82.2, coroborat cu art. 83.19.1, 83.19.2, 83.1.c şi 83.2.h din RD, raportat la art. 58.10 din ROAF şi art. 54.2 din RD, cu aplicarea art. 34 din RD, se sancţionează clubul FC U Craiova 1948 SA cu FORFAIT (3-0 în favoarea ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe), cu măsura interzicerii propriei galerii sau propriului grup de suporteri la şase jocuri disputate în deplasare sau pe teren neutru, şi cu o penalitate sportivă de 22.500 lei.

În temeiul art. 83.7 din RD, se sancţionează clubul ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe cu penaliate sportivă de 25.000 lei".

La 29 ianuarie, meciul Sepsi – FCU 1948, din etapa a 23-a a Superligii, a fost suspendat din cauza scandărilor rasiste şi xenofobe ale suporterilor.

Articolele din Regulamentul Disciplinar invocate în decizia de miercuri prevăd următoarele:

Articolul 82 – Responsabilitatea pentru comportarea spectatorilor

2 Clubul vizitator răspunde pentru comportarea neregulamentară a propriilor grupuri de suporteri şi, în funcţie de gravitatea faptelor, poate fi sancţionat în mod similar cu clubul gazdă si/sau cu masura interzicerii propriei galerii sau propriului grup de suporteri la jocurile disputate in deplasare sau pe teren neutru de la 1 la 10 jocuri. Suporterii care ocupă în stadion sectorul destinat oaspeţilor sunt consideraţi a fi suporterii echipei oaspete, cu excepţia cazului în care se probează contrariul.

Articolul 83 – Nerespectarea obligaţiilor de organizare a jocurilor

1 Coroborat cu prevederile art. 82, abaterile de la organizarea jocurilor se sancţionează astfel:

c) nerespectarea prevederilor ROAF privind măsurile de ordine, inclusiv neasigurarea protecţiei pentru jucători şi oficialii de meci, fapt ce a determinat neînceperea sau oprirea jocului de către arbitru, se sancţionează cu pierderea jocului prin forfait de către clubul organizator.

2 Neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor privind asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă în stadion care au avut drept rezultat:

h) pentru săvârşirea abaterilor arătate la alin. 3, lit. b) – g), se sancţionează, după caz, clubul organizator şi/sau clubul vizitator, în funcţie de apartenenţa spectatorilor care au comis abaterile, indiferent dacă spectatororii respectivi sunt sau nu constituiţi într-o forma de asociere cu personalitate juridică a suporterilor, înfiinţate în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare.

7 Încălcarea altor dispoziţii ale ROAF privind organizarea în condiţii regulamentare a jocului (permiterea accesului publicului în stadion peste 90% din capacitate, vânzarea băuturilor alcoolice în stadion, accesul unor persoane neautorizate în incinta terenului, pe culoarele de acces şi la vestiare, neafişarea în stadion a regulilor ce trebuie respectate de spectatori, existenţa în stadion a unor obiecte sau materiale interzise, neasigurarea condiţiilor pentru activitatea presei, interzicerea nejustificată a înregistrării audio-video a jocului de către orice alt club, neprezentarea antrenorilor principali la conferinţa de presă de după joc, omisiunea imprimării pe documentele de acces a sectorului, rândului şi locului ce urmează să fie ocupateprecum şi orice alte încălcări de la prevederile ROAF privind organizarea jocului), se sancţionează gradual, cu penalitate sportivă de la 10.000 la 100.000 lei, la fiecare nouă abatere penalitatea urmând a fi majorată cu ½ faţă de cea aplicată anterior. La atingerea pragului maxim clubul în cazuă va fi sancţionat cu interzicerea organizării jocurilor pe stadionul propriu de la 1 la 4 jocuri cumulat cu penalitatea de 100.000 lei.

19.1 În situaţia în care arbitrul constată existenţa unui comportament rasist, în sensul dispoziţiilor prezentului regulament, în interiorul stadionului sau este informat asupra acestuia de către al patrulea oficial, arbitrul va acţiona după cum urmează: 36 a) va opri meciul în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 5 din Legile Jocului şi va solicita efectuarea unor anunţuri prin staţia de amplificare a stadionului prin care se va solicita încetarea de îndată a acestui comportament; b) dacă după reluarea jocului, comportamentul rasist nu va înceta, arbitrul va suspenda jocul pentru 10 minute şi va solicita jucătorilor să se retragă la vestiare. Pe durata suspendării, vor fi efectuate anunţuri prin staţia de amplificare a stadionului prin care se va solicita încetarea de îndată a acestui comportament; c) dacă după reluarea jocului după suspendare, comportamentul rasist nu va înceta, arbitrul va fluiera sfârşitul jocului.

19.2 Cu ocazia măsurilor menţionate la lit. a) – c) de mai înainte, arbitrul va fi asistat de observatorul de joc prin intermediul celui de-al patrulea oficial, pentru a stabili dacă comportamentul rasist a încetat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.