Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară a început, vineri noapte, pe arena Maracana din Rio de Janeiro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Echipa de refugiaţi participantă la JO a defilat pe stadionul Maracana. Atleta Rose Nathike Lokonyen este portdrapel

Echipa de refugiaţi participantă la Jocurile Olimpice a defilat pe stadionul Maracana, în aplauzele a zeci de mii de spectatori, având-o ca portdrapel pe atleta Rose Nathike Lokonyen, din Sudanul de Sud.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC

4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Cei zece sportivi au fost ovaţionaţi de întregul stadion.

Pentru prima dată în istorie la o ediţie a JO participă o echipă a refugiaţilor, aceasta fiind formată din doi înotători sirieni (Rami Anis şi Yusra Mardini), doi judoka din RD Congo (Yolande Mabika şi Popole Misenga), un maratonist din Etiopia (Yonas Kinde) şi cinci atleţi din Sudanul de Sud (Paulo Amotun Lokoro, Yiech Pur Biel, Rose Nathike Lokonyen, Anjelina Nadai Lohalith şi James Nyang Chiengjiek).

Participarea celor zece la Rio vine într-un moment în care, conform ultimelor statistici, 59,5 milioane de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele pentru a scăpa de conflicte şi persecuţie.

UPDATE: Delegaţia României, având-o pe Cătălina Ponor portdrapel, a defilat la JO de la Rio

Delegaţia României, cu gimnasta Cătălina Ponor portdrapel, a defilat, vineri noapte, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro. România a fost a 157-a delegaţie care a defilat la JO.
România este a 157-a naţiune care defilează la JO, fiecare delegaţie primind un ghiveci în care a fost plantat un arbust.

Delegaţiile au fost precedate de un tânăr brazilian venit pe bicicletă şi având coşuri de flori.

Înaintea României au defilat Coreea de Sud, românii fiind urmaţi de Rwanda.

La delegaţia Insulelor Marshall, ghiveciul a fost dus de o fetiţă aflată în scaun cu rotile.

UPDATE: Delegaţiile de sportivi au început defilarea la Rio; prima este Grecia

Delegaţiile de sportivi au început să defileze la Rio de Janeiro şi conform tradiţiei Jocurilor Olimpice prima ţară este cea a Greciei, urmată de Afganistan, în ordinea alfabetică a limbii portugheze.

România va fi a 163-a ţară care va defila, iar, pentru prima oară în istorie, penultima va fi o delegaţie a refugiaţilor.

Jocurile se vor încheia la 21 august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.