Srdjan Djokovici, tatăl lui Novak Djokovici, s-a fost fotografiat alături de susţinătorii lui Vladimir Putin la Australian Open, miercuri seară, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patru bărbaţi au fost evacuaţi din Melbourne Park de poliţia din Victoria miercuri seară, după ce au scandat sloganuri pro-ruse şi pro-Vladimir Putin pe treptele Rod Laver Arena în timp ce arborau numeroase steaguri ruseşti, inclusiv unul cu chipul lui Putin pe el.

Înainte de evacuarea celor patru susţinători pro-Kremlin, Srdjan Djokovic s-a întâlnit cu fani în afara Rod Laver Arena şi a făcut fotografii cu un spectator purtând o cămaşă cu simbolul „Z” în timp ce ţinea un steag rusesc cu chipul lui Putin.

În videoclipul, postat de Aussie Cossack pe YouTube, Srdjan Djokovici pare să spună „zivjeli Russiyani”, adică „trăiască cetăţenii ruşi” înainte de a pleca.

 

Joi, poliţia din Victoria a confirmat că patru bărbaţi au fost evacuaţi din Melbourne Park.

„Poliţia a vorbit cu patru bărbaţi după ce un steag rusesc a fost arborat, în jurul orei 22.20, miercuri, 25 ianuarie. Toţi cei patru bărbaţi au fost evacuaţi”, a declarat poliţia Victoria într-un comunicat.

După publicarea fotografiilor lui Djokovici, Tennis Australia a avertizat jucătorii şi echipele lor să nu interacţioneze cu steaguri interzise.

„Un grup mic de oameni a afişat steaguri şi simboluri nepotrivite şi i-a ameninţat pe oamenii de securitate în urma unui meci de miercuri seara şi au fost evacuaţi. Jucătorii şi echipele lor au fost informaţi şi li s-a reamintit cu privire la politica evenimentului referitor la steaguri şi simboluri şi pentru a evita orice situaţie care are potenţialul de a perturba. Continuăm să lucrăm îndeaproape cu agenţiile de securitate şi de aplicare a legii.”, a anunţat Tennis Australia.

Ambasadorul Ucrainei în Australia şi Noua Zeelandă, Vasil Miroşnicenko, a cerut să se ia măsuri după ce câteva dintre aceste steaguri au fost văzute în tribune săptămâna trecută. „Este o imagine completă. Printre steaguri sârbe se numără şi un steag rus, Putin, simbolul Z, aşa-numitul steag al Republicii Populare Doneţk. Este chiar ruşinos", a scris el pe Twitter joi cu un link către videoclip.

 

Un alt spectator a fost fotografiat de AFP în interiorul stadionului în timpul meciului lui Djokovic purtând un tricou ce poartă simbolul „Z”. Numele bărbatului este Zoran, care poate fi şi explicaţia pentru litera afişată pe tricou.

Novak Djokovici s-a calificat în semifinale la Australian Open, miercuri, după victoria în faţa rusului Andrei Rublev.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.