Sezonul 2023 de tenis va începe cu o nouă competiţie mixtă, United Cup, organizată în Australia în perioada 29 decembrie – 8 ianuarie, au anunţat ATP şi WTA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Competiţia va avea premii totale de 15 milioane de dolari şi va oferi puncte pentru clasamentul mondial (500 ATP, 500 WTA).

La turneul găzduit de Brisbane, Perth şi Sydney vor participa 18 ţări, fiecare reprezentată de cel mult opt sportivi (patru la masculin şi patru la feminin). În prima fază, cele 18 ţări vor fi repartizate în şase grupe de câte trei. Se vor disputa la confruntări două meciuri de simplu masculin, două meciuri de simplu feminin şi unul de dublu mixt.

Fiecare oraş va găzdui două grupe. Câştigătoarele celor două grupe din oraş se vor înfrunta apoi, iar cele trei naţiuni care se vor impune vor juca o altă fază la Sydney, în intervalul 6-8 ianuarie. Finaal Four vaa fi completat de o echipă cu cea mai bună clasare în prima fază.  

Finala se va disputa la 8 ianuarie, cu opt zile înainte de startul Australian Open.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.