CONMEBOL a omologat stadionul de fotbal din oraşul bolivian El Alto, situat la o altitudine de 4.083 de metri, unde echipa locală Always Ready va întâlni la 20 februarie formaţia Sporting Cristal din Peru, în Copa Libertadores, au anunţat joi clubul şi primăria oraşului, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luni, oficiali ai confederaţiei sud-americane au inspectat stadionul Villa Ingenio, inaugurat în 2017 şi cu o capacitate de 25.000 de locuri, înainte de a da undă verde pentru ca acesta să găzduiască acest meci din turul doi al Copa Libertadores.

Nu este stadionul situat la cea mai mare altitudine din America de Sud

"Aceasta este o zi istorică pentru oraşul El Alto", a declarat preşedintele Always Ready, Andrés Costa, într-o conferinţă de presă la stadion. Arena este cea situată la cea mai mare altitudine din Bolivia, înaintea stadionului Potosi (3.900 m). Fondat în 1933, Always Ready a revenit în prima ligă boliviană în 2019 pentru prima dată în ultimii 28 de ani şi participă pentru a patra oară în istoria sa la Copa Libertadores.

Stadionul din El Alto nu este însă cel mai la înălţime din America de Sud. Acest titlu îi revine arenei Daniel Alcides Carrion, situată la 4.378 de metri deasupra nivelului mării, în Cerro de Pasco, în Peru.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.