Wasim Haq, membru al consiliului Federaţiei Engleze de Fotbal (FA), a demisionat joi din funcţie, după ce a fost suspendat din cauza unui mesaj pe reţelele de socializare despre conflictul dintre Israel şi Hamas, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Haq, care s-a alăturat FA în calitate de reprezentant al comunităţilor de fotbal BAME în 2019, a fost suspendat luna aceasta de către forul de conducere al fotbalului englez din cauza unei postări în care scria "Adolf Hitler ar fi mândru de (premierul Israelului) Benjamin Netanyahu", pe care a şters-o între timp.

De asemenea, el a fost înlăturat din rolul său de consilier independent în cadrul Lawn Tennis Association (LTA).

Joi, Haq a distribuit o copie a scrisorii sale de demisie adresată preşedintelui FA, Debbie Hewitt, într-o postare pe platforma de socializare X, fostul Twitter.

"Evenimentele recente m-au lăsat lipsit de energie şi de speranţă. M-am simţit copleşit de modul în care s-au petrecut lucrurile", se arată în scrisoare. "Ca o persoană care a lucrat îndeaproape cu mulţi evrei de-a lungul anilor şi a creat prietenii semnificative şi valoroase, cea mai dureroasă parte a acestui proces este să ştiu că unii dintre aceşti prieteni şi colegi s-ar putea să nu mă ierte pentru faptul că am provocat, fără să vreau, neînţelegeri şi durere. Îmi asum întreaga responsabilitate şi îmi reiterez scuzele faţă de ei şi faţă de toţi cei afectaţi."

Haq a adăugat că postarea sa iniţială a fost o "critică directă la adresa unui politician" şi nu s-a adresat vreunei rase sau grup religios.

"În exprimarea acestor sentimente, am ales cuvinte total greşite şi acest lucru a avut un impact asupra poziţiei de conducere pe care o deţin la federaţie", a spus Haq.

Haq a mai afirmat că plănuieşte să dialogheze cu membri ai comunităţii evreieşti "pentru a împărtăşi şi a înţelege".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.