Federaţia de Fotbal din Zambia (ZAF) a anunţat, într-un comunicat, că medicul FIFA Joseph Kabungo a murit, marţi seară, pe Stadionul Abiola din Abuja, Nigeria, informează mirror.co.uk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu este încă foarte clar dacă decesul oficialului forului internaţional are legătură cu gravele incidente care au avut loc după întâlnirea care a contat pentru manşa secundă a fazei a treia, ultima, a preliminariilor africane pentru Cupa Mondială din Qatar.

Haosul şi-a făcut loc pe arena din capitala Nigeriei după fluierul de final al meciului, în urma căruia echipa gazdă a remizat, scor 1-1, cu Ghana. Fanii Nigeriei au invadat terenul pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de faptul că formaţia lor favorită a ratat calificarea la un turneu final pentru prima dată din 2006.

Poliţia a fost nevoită să folosească gaze lacrimogene pentru a-i scoate pe suporterii nigerieni de pe teren. Aceştia din urmă au distrus porţile, panorile publicitare şi alte instalaţii ale arenei. Susţinătorii oaspeţilor au fost şi ei ţinta violenţelor localnicilor, atât în interiorul, cât şi în afara stadionului. Jucătorii din Ghana au fost nevoiţi să fugă pe tunel la vestiare şi să caute siguranţă, în timp ce erau vizaţi de obiecte aruncate din tribune.

Aproximativ 20.000 de bilete pentru meci au fost oferite gratuit suporterilor nigerieni, astfel încât să se creeze o atmosferă incendiară pe stadion.

Dr. Kabungo acţiona la Abuja ca ofiţer de doping la partida dintre Nigeria şi Ghana. El a fost prezent la mai multe turnee finale anterioare şi urma să facă parte din echipa medicală şi la ediţia din Qatar.

"Este prea devreme pentru a ne concentra asupra cauzei morţii sale, dar vom aştepta raportul complet de la CAF şi FIFA despre ceea ce s-a întâmplat exact. A fost un membru dedicat şi foarte iubit al comunităţii noastre fotbalistice, iar impactul său a fost vast, făcând parte şi din echipa câştigătoare a Cupei Africii în 2012", a declarat Andrew Kamanga, preşedintele ZAF.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.