Jucătorul Codruţ Anghel s-a prăbuşit pe teren şi a rămas inconştient după un duel cu un adversar, la un meci amical care a avut loc, la 19 august, cu FCSB II, fiind transportat către spital cu o ambulanţă privată fără medic şi fără a fi dotată corespunzător. El a ajuns la Spitalul Muncipal din Capitală cu o altă ambulanţă, care l-a preluat de pe drumul de la Chiajna. Fotbalistul este în afara oricărui pericol, el jucând într-un meci din campionat, după incindent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ilfovsport.ro, în urma unui contact cu un adversar, mijlocaşul Codruţ Anghel a căzut pe teren şi nu s-a mai putut ridica. Ambulanţa a pătruns pe gazon pentru a-i oferi îngrijiri medicale jucătorului în vârstă de 23 de ani, dar echipajul nu avea medic.

Antrenorul Marin Dună a declarat că asistenta de pe ambulanţă "se cam pierduse" şi primul ajutor a fost acordat de medicul Concordiei.

 "N-a fost niciun fel de intenţie, a fost un duel normal de joc. N-a avut copilul de la Steaua nicio intenţie de a-l lovi. Iniţial nu ne-am dat şi noi seamă, am strigăt şi noi de pe bancă să se ridice. Şansa noastră a fost că a fost doctoriţa noastră la meci. A avut şansă copilul. Asistenta de pe ambulanţă se cam pierduse. Ne-am speriat puţin că s-au întâmplat atâtea. A avut noroc copilul că a fost multă lume aproape de el acolo. Doamnă doctor şi-a păstrat calmul şi a ştiut tot timpul ce face. A suferit o comoţie cerebrală foarte puternică, avea şi pulsul mărit. El nu era perfect conştient până a ajuns la spital. E un băiat destul de puternic şi asta l-a ajutat mult, el lucrează mult la sală de forţă şi a avut muşchii cervicali foarte bine lucraţi şi asta l-a ajutat", a declarat Dună, pentru Sport FM.
 
Anghel spune că, după ce a căzut pe teren, auzea vocile din jurul său dar nu-i recunoştea pe cei care vorbeau. Personalul de pe a doua ambulanţă i-a transmis că a ajuns la spital în comă de gradul 3.
 
"Sunt bine din toate punctele de vedere acum. Din câte ştiu eu, am schimbat salvarea pe undeva prin oraş, am ajuns la Municipal unde mi s-au făcut investigaţii amănunţite. Când am ajuns la spital nu se ştia starea mea exactă. Am fost anunţat de către cei de pe ambulanţă că am ajuns la spital în comă de gradul 3. Am revăzut filmarea, mă uit şi caut să văd exact ce se întâmplă după ce sunt lovit şi reacţia mea, pentru că eu nu vedeam nimic. Auzeam ce se întâmplă, dar vorbeau foarte mulţi în jurul meu şi nu ştiam cine, ce spune sau chiar unde sunt. Eu eram pe teren. Cine se gândea că în ambulanţă e medic sau nu e medic? Am discutat cu medicii din spital, i-am întrebat când îmi pot relua activitatea, au spus că pe 21 august. Eu mi-am dorit mult să joc sâmbătă, în meciul cu Sporting (n.r. - Roşiori), de acasă. Dânşii au dorit să fie mai precauţi şi să nu-mi permită să mă antrenez cu echipa. Dar a fost decizia mea şi mi-am dorit foarte mult să joc sâmbătă", a afirmat Anghel.

Aceste incident survine după ce un fotbalist a murit în Liga I, în condiţii asemănătoare. Jucătorul dinamovist Patrick Ekeng a murit, la 26 de ani, la 6 mai 2016, după ce s-a prăbuşit în minutul 70 al meciului cu FC Viitorul, fără a fi atins de vreun alt fotbalist. Ekeng a fost scos de pe teren cu ambulanţa, a fost transportat la Spitalul Floreasca, unde a fost resuscitat aproximativ o oră şi jumătate, fără succes însă.

În cadrul anchetei s-a stabilit că medicul de pe ambulanţă nu a făcut nicio manevră de resuscitare, nici când l-a preluat pe Patrick Ekeng şi nici în salvare, deşi acesta era în fibrilaţie ventriculară, anulând astfel, prin inacţiunea sa nejustificată, orice şanse de supravieţuire a fotbalistului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.