Înotătorul sirian Ibrahim Al-Hussein, rămas invalid în urma unui atac în 2012, a purtat torţa pentru Jocurile Olimpice de la Rio, marţi, în tabăra de refugiaţi Eleonas, din vestul Atenei, informează site-ul oficial al competiţiei din Brazilia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vizibil emoţionat şi înconjurat de jurnalişti, refugiatul sirian a declarat că pentru el a fost o mare onoare să poarte torţa.

Al-Hussein a purtat torţa pe o distanţă de câteva sute de metri, pe lângă un teren de fotbal improvizat.

Tânărul în vârstă de 27 de ani a dedicat momentul tuturor refugiaţilor. "Oportunitatea pe care am avut-o a fost unică şi o mare onoare. Îmi doresc ca toate războaiele să se sfârşească şi ca toată lumea să poată pleca acasă în pase", a declarat el.

Al-Hussein i-a îndemnat pe ceilalţi refugiaţi să îi urmeze exemplul şi să facă sport. 

Ibrahim Al-Hussein şi-a pierdut o parte dintr-un picior într-un atac cu bombă, foloseşte o ptoteză şi înoată în mod regulat.

Flacăra Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro a fost aprinsă, săptămâna trecută, în Grecia, la Olimpia, conform tradiţiei, unde a avut loc prima dată această competiţie, în antichitate.

Flacăra olimpică va ajunge în Brazilia la 3 mai.

Torţa olimpică va fi purtată de aproximativ 12.000 de persoane.

Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro se vor desfăşura în perioada 5-21 august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.