Frickley Athletic, un club englez din liga a opta, a lansat un program inedit de meci, care poate fi "citit" folosind realitatea augmentată, o tehnologie apropiată de cea a jocului Pockemon Go, informează BBC. Realitatea augmentată reprezintă suprapunerea unei realităţi virtuale peste cea reală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Programul de meci este tipărit pe hărtie. Cu ajutorul unei aplicaţii care foloseşte camera telefonului mobil, fanii pot urmări rezumatul partidelor jucate de echipa lor favorită când trec aparatul peste o anumită pagină.

"Sunt un tradiţionalist al fotbalului, iar programele de meci trebuie să fie în fotbal. Aceasta este o bună modalitate de a le păstra în viaţă. Dacă grupările cu mai mulţi bani vor să folosească această tehnologie, atunci aceste posibilităţi sunt nesfârşite", a declarat Chris Medwell, co-editor al programului.

La meciurile de pe teren propriu ale echipei Frickley Athletic asistă cam 300 de spectatori. Primul tiraj al programului de meci a fost vândut în totalitate. La partida următoare, editorii au crescut tirajul, care a fost epuizat şi de această dată.

"Toată lumea din oraş vorbeşte de el. Răspunsul a fost extraordinar şi intersul pentru clubul nostru a crescut", a afirmat Michael Johnson, voluntar care lucrează ca media manager la gruparea din South Elmsall.

Tehnologia folosită a atras atenţia companiilor locale, care doresc să pună reclame video în program.

Programele de meci au apărut în Anglia la finalul secolului XIX şi ofereau componenţa celor două echipe. Cu timpul, în aceste broşuri au apărut editoriale, interviuri, date statistice şi alte informaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.