Cimitirul din Mage, localitate aflată la circa 64 de kilometri de Rio de Janeiro, în care a fost înmormântat fostul fotbalist Garrincha, a "pierdut" osemintele dublului câştigător al Cupei Mondiale, au declarat familia şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Garrincha, supranumit "Bucuria poporului", pentru evoluţiile sale spectaculoase ca aripă dreapta, a câştigat Cupa Mondială în 1958 şi 1962. Contribuţia lui a fost deteminantă la ediţia din Chile, când a făcut neobservată absenţa lui Pele, accidentat. Garrincha a decedat în 1983, din cauza consumului excesiv de alcool, fiind înmormântat în cimitirul din Mage.

Dar rămăşiţele pământeşti ale fostului fotbalist au fost exhumate şi nu se mai ştie ce s-a întâmplat cu acestea. "Din cercetările noaste, nu ştim sigur dacă mai este înmormântat. Avem informaţii că a fost exhumat şi dus într-o firidă, dar nu există acte despre exhumare", a declarat un reprezentant al autorităţilor locale.

Cimitirele braziliene sunt de obicei împărţite în două secţiuni, o parte cu morminte şi alta cu ziduri cu firide, în care sunt puse cenuşa sau osemnitele celor decedaţi. În cimitirul Raiz da Serra există două locuri de veci cu numele lui Garrincha. Într-unul a fost înmormântat fostul sportiv după decesul său, din 1983. Al doilea, marcat de un obelisc, a fost realizat în 1985.

Una dintre surorile lui Garrincha a declarat că un gropar i-a spus că este posibil ca osemintele să fie într-unul dintre cele două morminte. "Nu ştim exact unde sunt. Primarul a promis că va construi un mausoleu, dar trebuie să le găsim întâi. Este foarte supărător să nu ştim unde sunt", a declarat Rosangela Santos.

Primarul din Mage a declarat că este dispus să exhumeze osemnitele din ambele morminte şi să efectueze apoi un test ADN, dacă familia lui Garrincha va fi de acord.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.