UEFA va avea cel puţin două femei în Comitetul Executiv, după ce forul de conducere al fotbalului european a adoptat un amendament la statutul său în cadrul Congresului său de joi, de la Paris.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul lui Aleksander Ceferin că nu va candida pentru realegerea la preşedinţia UEFA în 2027 a umbrit celelalte subiecte de pe ordinea de zi, unde au fost aprobate toate modificările propuse la statutul UEFA, relatează Reuters.

Printre acestea s-a numărat şi o prevedere privind prezenţa a cel puţin două femei în Comitetul Executiv al UEFA.

"Apropo, dacă nu ştiaţi, am adăugat şi o poziţie pentru femei, schimbarea statutului a fost tot despre acest lucru", a spus Ceferin într-o conferinţă de presă. "Acum doar o sugestie pentru voi, poate că, din moment ce văd toţi bărbaţii aici, ar trebui să vă gândiţi la egalitatea de gen. Nu văd multe articole despre asta."

De asemenea, au fost ratificaţi doi noi membri ai Comitetului Executiv pentru un mandat de patru ani, Nasser Al-Khelaifi de la Paris Saint-Germain şi Miguel Angel Gil Marin de la Atletico Madrid.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.