UEFA a renunţat la limita de 30 la sută de prezenţă a publicului pe stadioane, explicând că situaţiile din fiecare ţară privitoare la pandemia de coronavirus pot face obiectul unor decizii la nivel naţional, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forul european aprobase, la 1 octombrie 2020, revenirea fanilor pe stadioane, la competiţiile europene, însă gradul de ocupare a arenelor nu trebuia să depăşească 30 la sută.

UEFA lasă autorităţilor naţionale posibilitatea de a stabili eventuale limite de prezenţă a fanilor pe arene, măsură ce va fi valabilă şi la Euro-2020.

"Având în vedere faptul că cele 55 de asociaţii membre ale UEFA se confruntă fiecare cu o situaţie diferită în gestionarea pandemiei, o astfel de limitare nu mai este necesară”, a explicat UEFA, după întrunirea comitetului său executiv.

Cu toate acestea, forul european a menţinut interdicţia prezenţei pe stadioane pentru suporterii din străinătate, "până la finalele competiţiilor rezervate cluburilor”, Liga Campionilor şi a Liga Europa, "care vor avea loc în luna mai".

Hotărârea intră în vigoare joi şi se aplică şi competiţiilor de futsal, care au avut loc până acum cu porţile închise.

UEFA permite, astfel, celor 12 oraşe gazdă ale Euro-2020, din douăsprezece ţări, să îşi completeze arenele dacă doresc. Planurile lor în acest sens trebuie transmise până pe 7 aprilie către UEFA, care le va aproba sau refuza la 19 aprilie, când este următorul său comitet executiv.

Forul european a exclus, la jumătatea lunii martie, ca unele meciuri ale turneului să se dispute cu porţile închise, obligând astfel autorităţile locale să promită că vor admite spectatori în tribune dacă nu vor să-şi vadă meciurile mutate în altă ţară.

Această cerinţă, în plină criză sanitară şi în condiţiile răspândirii unor variante mai contagioase ale virusului, nu a fost bine primită în Germania, ţară care trebuie să organizeze patru meciuri la Munchen şi a interzis din martie 2020 prezenţa publicului pe stadioane.

România, pe de altă parte, a anunţat, la 18 martie, că plănuieşte un grad de ocupare de cel puţin 25 la sută din capacitatea Arenei Naţionale din Bucureşti.

Danemarca intenţionează să găzduiască cel puţin 11.000 de spectatori pe meci pentru cele patru întâlniri programate, în această vară, la Copenhaga, chiar dacă guvernul îşi rezervă dreptul de a lua măsuri suplimentare dacă situaţia sanitară se va deteriora.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.