Campioana en-titre la baschet masculin, U BT Cluj, a învins vineri, pe teren propriu, formaţia Dinamo Bucureşti, scor 82-60 (43-26), în etapa a 5-a a Ligii Naţionale. Clujenii au îmbrăcat pentru a doua oară echipamente roz, culoarea care simbolizează în această lună lupta împotriva cancerului la sân, şi sunt licitate până duminică, fondurile urmând a fi donate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

U BT Cluj s-a alăturat campaniei ”Are nevoie de tine. Vorbeşte cu ea”, concepută pentru a marca lupta împotriva cancerului la sân. Astfel, jucătorii campioanei au îmbrăcat echipamente roz în cele două meciuri de pe teren propriu din Liga Naţională în această lună, cu CSM Oradea şi, vineri, cu Dinamo Bucureşti.

La ambele partide, angajarea tradiţională din debut a fost făcută de persoane care au supravieţuit cancerului mamar, Carmen Mihalca şi Maria Vigh, cea din urmă fiind campioană de cinci ori cu Universitatea Cluj la baschet şi componentă a naţionalei.

Campania ”Are nevoie de tine. Vorbeşte cu ea” este derulată la iniţiativa Societăţii Române de Chirurgie şi Ginecologie Oncologică, a Institutului Oncologic ”Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca, a Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer şi Asociaţiei Imunis, cu sprijinul companiei farmaceutice Roche. Scopul campaniei este să ajute femeile să înţeleagă că informarea şi prevenţia sunt vitale atunci când vine vorba despre boala care a provocat numai anul trecut 4.000 de decese în rândul femeilor din România.

Astfel, la cele două meciuri ale echipei U BT Cluj, femeile prezente în sală au primit flyere cu informaţii despre importanţa prevenţei în lupta cu cancerul mamar. Flyerele conţin un cod QR, care odată scanat a facilitat acessul la o tombolă online, în urma căreia 150 de femei vor beneficia de ecografii gratuite.

De vineri şi până duminică, pe pagina de Facebook a campioanei are loc licitaţia pentru echipamentele roz ale jucătorilor, cu excepţia celui purtat de căpitanul Patrick Richard, care va rămâne în colecţia clubului. Toate fondurile vor fi donate unei asociaţii care este implicată în lupta împotriva cancerului la sân.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.