Campioana României la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, calificată în premieră pentru România în sferturile Basketball Champions League, va întâlni în această fază formaţia germană MHP Ludwigsburg, în sistemul ”cel mai bun din trei partide”, pentru calificarea la Turneul Final Four de la Bilbao.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

U BT Cluj a încheiat grupa K din Top 16 pe primul loc, astfel că adversara sa vine de pe locul secund din grupa I.

Campioana României are avantajul terenului propriu, astfel că va juca în BT Arena în 5/6 aprilie, în deplasare în 12/13 aprilie, iar un eventual meci decisiv din nou acasă, în 19/20 aprilie.

U BT Cluj evoluează în premieră pentru România în sferturile BCL, după ce a început sezonul în preliminarii, la a patra încercare. A câştigat turneul preliminar, la Peristeri, apoi prima fază a grupelor şi cea din Top 16, cu doar două înfrângeri în total.

Calificarea în sferturile de finală este o poveste de succes şi pentru organizatorii BCL, care au remarcat în mai multe rânduri pe site-ul oficial prestaţiile din acest sezon ale campioanei României. De asemenea, este cea mai bună performanţă a unei echipe masculine româneşti în Basketball Champions League, competiţie aflată la a şasea ediţie.

Câştigătoarele din sferturile de finală vor ajunge la Turneul Final Four, care va avea loc la Bilbao, între 6-8 mai.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.