Turneul final al Cupei Davis din 2022 va fi organizat în cinci oraşe, în loc de trei, cum a fost cazul în acest an, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anul acesta, faza grupelor turneului final al Cupei Davis s-a disputat la Madrid, Torino şi Innsbruck şi s-a bucurat de succes de audienţă.

Astfel, organizatorii au decis să extindă oraşele gazdă la cinci, anul viitor. Vor fi patru oraşe pentru faza grupelor, în care vor concura 16 naţiuni, şi un al cincilea oraş pentru fazele eliminatorii.

"Cele patru oraşe vor aparţine unei ţări cu echipa implicată în această fază a grupelor”, a declarat David Haggerty, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF).

Ţara gazdă va fi anunţată în luna martie 2022. Însă faza finală se va juca într-un oraş neutru, care ar urma să fie cunoscut în următoarele săptămâni.

În plus, ediţia din 2022 a Cupei Davis se va desfăşura pe parcursul a 12 zile în loc de 11, după încheierea sezonului masculin.

Rusia a câştigat, duminică, a treia oară, Cupa Davis, după ce a întrecut în finală, cu scorul general de 2-0, echipa Croaţiei. Rusia a mai câştigat Cupa Davis în 2002 şi 2006.

România participă la calificările pentru turneul final al Cupei Davis 2022, dar are un adversar foarte greu la baraj, reprezentativa Spaniei, de şase ori câştigătoare a competiţiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.