"Concord Iaşi Open", cel mai puternic turneu de tenis din România, se va disputa în 14-20 septembrie 2020, a anunţat Federaţia Română de Tenis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Găzduit de oraşul Iaşi, pe terenurile de la Baza Sportivă Ciric, "Concord Iaşi Open" a fost confirmat de ATP în calendarul turneelor Challenger din acest sezon.

Turneul de la Iaşi, al cărui director este Daniel Dobre, beneficiază de o contribuţie financiară totală de peste 100.000 de euro. Din această contribuţie financiară, 88.250 de euro este valoare totală a premiilor puse în joc, ceea ce va face din acest turneu unul foarte atractiv pentru jucătorii profesionişti.

Din punct de vedere organizatoric este un turneu cu un tablou principal de simplu de 32 de jucători - 23 acceptaţi direct, 3 wildcard-uri, 4 calificaţi şi 2 excepţii speciale, campionul urmând a primi 100 de puncte ATP. 60 de puncte sunt rezervate finalistului, iar cei care pierd în semiffinale vor primi câte 35 de puncte ATP.

Pentru că acest turneu a fost gândit special pentru a-i ajuta în carieră pe tinerii şi talentaţii jucători români, organizatorii au decis, deja, ca wild-card-urile să fie acordate celor mai valoroşi juniori români ai momentului: celor mai promiţători jucători români: Filip Jianu, locul 400 ATP la doar 18 ani, Nicholas Ionel, al 520-lea jucător al lumii, deşi are doar 17 ani, şi Cezar Creţu, aflat pe poziţia 1103 ATP la cei 18 ani ai săi.

În ceea ce priveşte wild-card-urile din calificări se ştie sigur, în acest moment, că unul dintre acestea va fi primit de cel care va câştiga Campionatele Naţionale Individuale de vară la categoria U18, găzduite şi ele tot de Baza Sportivă Ciric, în perioada 3-9 august 2020, iar un al doilea wild-card va intra în posesia celui care va câştiga un turneu de precalificare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.