Trei explozii s-au produs în apropierea autocarului echipei Borussia, aflat în drum spre stadionul Signal Iduna Park, marţi seară, cu puţin timp înainte ca echipa să întâlnească în meci tur pe AS Monaco, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Fundaşul spaniol Marc Bartra a fost rănit şi se află la spital, iar meciul a fost amânat. Poliţia germană a anunţat că trei încărcături explozive au fost detonate în apropierea autocarului, la scurt timp după ce autobuzul a părăsit hotelul unde a fost cazată formaţia. Surse din serviciile de securitate spun că nu dispun în acest moment de elemente care să indice că exploziile ar fi de origine "teroristă".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 23:57 - Autorităţile nu au elemente că a fost un "act terorist"

Autorităţile germane nu dispun în acest moment de elemente care să indice că exploziile din apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund ar fi de origine "teroristă", au anunţat surse in cadrul serviciilor de securitate, citate de agenţia DPA.

Nu există pentru moment "niciun element" care să ducă la această concluzie, a anunţat agenţia germană, citată de Le Figaro.

Poliţia nu a vorbit despre un atentat ci de un "atac grav cu explozibil".

Meciul Borussia Dortmund - AS Monaco a fost amânat pentru miercuri. Partida urma să aibă loc în această seară, de la ora 21.45, dar se va disputa miercuri de la ora 19.45.

La meci urmau să asiste circa 3.000 de suporteri ai echipei din Monaco. Fanii formaţiei gazdă au creat hashtag-ul #bedforawayfans, pentru a-i ajuta pe oaspeţi să-şi găsească un loc de cazare în această noapte.

CITEȘTE ȘI Preşedintele CIO: Toţi fanii sportului sunt uniţi pentru Borussia Dortmund

UPDATE  23:18 - Roman Burki: A fost o explozie puternică, eram lângă Bartra când s-a întâmplat

Portarul echipei Borussia Dortmund, Roman Burki, a declarat că explozia din apropierea autocarului a fost una extrem de puternică, el aflându-se lângă Marc Bartra în momentul acesteia, informează L'Equipe.

"Am plecat de la hotel la 19.15, autocarul tocmai intra pe drumul principal când a fost o explozie enormă. Eu eram în locurile din spate, lângă Marc. El a fost rănit de bucăţi de sticlă. După explozii, ne-am pus toţi pe jos. Nu ştiam ce s-a întâmplat. Poliţia a ajuns rapid la faţa locului. Suntem toţi şocaţi", a spus Burki pentru cotidianul elveţian Blick.

UPDATE 22:50 - Preşedinte Borussia Dortmund: Jucătorii sunt în stare de şoc

Preşedintele clubului Borussia Dortmund, Hans-Joachim Watzke, a declarat că jucătorii sunt în stare de şoc după exploziile de lângă autocarul echipei, informează Le Figaro.

"Jucătorii sunt în stare de şoc. Acest gen de eveniment te marchează. Sper că echipa va putea cumva să revină pe teren", a declarat Watzke.

UPDATE 21:59 - Marc Bartra se află la spital după exploziile de lângă autocarul echipei Borussia

Fundaşul spaniol Marc Bartra se află la spital, după ce a fost rănit în exploziile de lângă autocarul echipei Borussia Dortmund, a anunţat clubul german.

"Marc Bartra a fost rănit şi se află în prezent la spital. Recuperare rapidă şi completă, Marc", a scris Borussia Dortmund.

Potrivit presei germane şi spaniole, jucătorul ar fi suferit răni la un braţ.

Ceilalţi jucători sunt în siguranţă, a anunţat Borussia, în timp ce fotbaliştii de la AS Monaco erau deja la stadion în momentul exploziei.

Foto: bvb.de
Foto: bvb.de
CITEȘTE ȘI Gest de solidaritate al fanilor AS Monaco: Au scandat Dortmund, Dortmund, în aplauzele germanilor - VIDEO

UPDATE 21:47 - Poliţia germană: Trei încărcături explozive au fost detonate în apropierea autocarului echipei Borussia

Poliţia germană a anunţat că trei încărcături explozive au fost detonate în apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund, la scurt timp după ce autobuzul a părăsit hotelul unde a fost cazată formaţia.

Autobuzul a plecat de la hotel îndreptându-se către stadionul aflat la zece kilometri distanţă şi în scurt timp, "trei încărcături explozive" au fost detonate", a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei, Gunnar Wortmann, potrivit AFP.

Geamurile autocarului au fost sparte şi o persoană din interior a fost rănită uşor, a adăugat el, fără a da alte detalii.

Potrivit cotidianului Bild, persoana rănită este fundaşul internaţional spaniol al echipei Borussia, Marc Bartra, în vârstă de 26 de ani, care a fost transportat la spital cu răni la mână.

UPDATE 21:38 - Meciul Borussia Dortmund - AS Monaco a fost amânat

Meciul Borussia Dortmund - AS Monaco a fost amânat pentru miercuri, după explozia de marţi de lângă autocarul echipei germane

Meciul urma să aibă loc în această seară, de la ora 21.45, dar se va disputa miercuri de la ora 19.45.

O explozie s-a produs în apropierea autocarului echipei Borussia, aflat în drum spre stadionul Signal Iduna Park, marţi seară, cu puţin timp înainte ca echipa să întâlnească în meci tur pe AS Monaco, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. O persoană a fost rănită, fundaşul spaniol Marc Bartra.


Meciul este în pericol de a nu se mai disputa în această seară, o decizie urmând a fi luată la ora 21.30. Fanii se află deja pe stadion, fiind ţinuţi la curent despre situaţie prin informaţii postate pe tabela de marcaj.

Incidentul s-ar fi produs la circa zece kilometri de stadion.

Meciul ar trebui să înceapă la ora 21.45.

Poliţia locală a comunicat că a existat o explozie, fără a preciza natura acesteia.

Borussia a anunţat că jucătorii sunt în siguranţă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.