Presa engleză a scris, vineri seară, că un consorţiu condus de Todd Boehly, acţionar al clubului de baseball Los Angeles Dodgers, ar urma să fie ales pentru a continua negocierile de cumpărare a clubului Chelsea, scos la vânzare de Roman Abramovici după ce a fost suspus sancţiunilor în urma invadării Ucrainei de câtre Rusia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Boehly, un om de afaceri american, s-a asociat cu Mark Walter, de asemena acţionar al echipei Dodgers, cu omul de afaceri britanic Jonathan Goldstein, cu miliardarul elveţian Hansjorg Wyss şi cu compania americană de investiţii Clearlake Capital în încercarea de a cumpăra Chelsea şi acest consorţiu părea favoritul Raine Group, compania însărcinată să intermedieze vânzarea.

Boehly şi colaboratorii săi ar fi oferit 2,5 miliarde de lire sterline (3 miliarde de euro) pentru club plus investiţii ulterioare de un miliard de lire sterline (1,2 miliarde de euro).

Însă o ofertă de ultimul moment, de 4,25 de miliarde de lire sterline (cinci miliarde de euro), din care 1,75 de miliarde de lire sterline (două miliarde de euro) numai pentru investiţii în următorii următorii zece ani, înaintată de cel mai bogat britanic, Jim Ratcliffe, a complicat lucrurile.

Potrivit New York Times, oferta înaintată de Jim Ratcliffe, directorul executiv al gigantului chimic Ineos, ar reprezenta cel mai mare preţ plătit vreodată pentru o echipă sportivă. Sosirea sa în această afacere a perturbat un proces de vânzare care a durat săptămâni întregi, a pus sub semnul întrebării perspectiva unui transfer de proprietate rapid şi a introdus o nouă necunoscută în viitorul unuia dintre cele mai bogate şi mai de succes cluburi de fotbal din lume.

Încă nu e clar dacă oferta lui Ratcliffe, depusă abia vineri dimineaţă, în condiţiile în care termenul limită a fost 18 martei, a fost luată în considerare.

După alegerea ofertei câştigătoare, faza următoare a tranzacţiei presupune negocieri directe pentru finalizarea procesului de vânzare.

Guvernul britanic a emis o licenţă specială pentru a permite clubului să continue să funcţioneze după îngheţarea activelor lui Abramovici, din cauza legăturilor sale cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Conform condiţiilor actuale ale licenţei, clubul nu poate fi vândut, astfel că aceasta trebuie modificată.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.