Jucătorul de tenis slovac Andrej Martin a primit joi o suspendare de 14 luni după ce a fost testat pozitiv la ostarină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Andrej Martin (33 de ani, locul 554 ATP)  a fost testat pozitiv la ostarină, în iunie 2022, cu ocazia turneului de la Bratislava. Martin a fost suspendat iniţial pentru patru ani, dar sancţiunea a fost redusă la 14 ani după ce s-a constatat caracterul neintenţionat al dopajului.

Martin a explicat că jucând un meci de floorball – sport înrudit cu hocheiul – a confundat sticla sa de apă cu cea a unui coleg, consumând din aceasta şi ingerând astfel, din neatenţie, substanţa. Coechipierul său a recunoscut ulterior că în sticla proprie de apă adusă la sală aduăgase şi ostarină.

Ostarina este un medicament care are ca scop creşterea masei musculare şi a densităţii osoase la vârstnici, dar nu este un steroid anabolizant. Produsul a fost interzis din anul 2008.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.