Tenismenul Horia Tecău a comentat, marţi seara, incidentele de la meciul de Fed Cup dintre România şi Marea Britanie, disputat în 22 şi 23 aprilie la Constanţa, în care a fost implicat Ilie Năstase, spunând că fostul mare jucător a făcut tot felul de glume şi comentarii în toată cariera sa, că nu este un om rău şi nu a făcut declaraţiile cu intenţia de a răni pe cineva, precizând însă că au fost spuse nişte lucruri care nu ar fi trebuit afirmate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Horia Tecău a fost întrebat de către jurnalişti, după lansarea cărţii sale “Viaţa în ritm de tenis”, de la Constanţa, ce părere are despre ceea ce s-a întâmplat la meciul de Fed Cup dintre România şi Marea Britanie.

“Incidentul a escaladat foarte mult. S-au spus nişte lucruri acolo care nu trebuiau să fie spuse, asta e părerea mea. Domnul Ilie Năstase este efervescent şi a avut tot timpul glume şi comentarii în toată cariera lui, nu este o surpriză pentru nimeni. În acele conferinţe de presă, în acel moment poate, câteodată, este bine să mai limităm aceste declaraţii. Cu toţii ştim că Ilie este o mare legendă, un mare sportiv pentru România, nu este un om rău, nu a făcut aceste declaraţii cu nicio intenţie de a răni pe cineva, dar s-au spus nişte lucruri care nu trebuie spuse în nicio circumstanţă şi trăim mai departe cu acţiunile care s-au întâmplat”, a afirmat Horia Tecău.

El s-a referit şi la afirmaţiile făcute tot cu prilejul întâlnirii de Fed Cup legat de faptul că românii sunt defavorizaţi peste hotare.

“Ştiu că s-a spus acolo în acel weekend că suntem noi defavorizaţi şi ne simţim mici. Nu mă simt mic nicăieri pe unde mă duc, mă simt foarte confortabil cum sunt şi nu am nici această mentalitate, nici această atitudine că suntem noi defavorizaţi. Trebuie, în acelaşi timp, să fim răspunzători pentru lucrurile pe care le spunem şi pe care le facem şi când întrecem măsura este bine să ne cerem scuze şi să mergem mai departe”, a precizat Horia Tecău.

El a fost prezent, marţi seara, la Constanţa, cu prilejul lansării volumului său pentru copii intitulat “Viaţa în ritm de tenis”.

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a deschis o anchetă după un comentariu al căpitanului nejucător al echipei de Fed Cup a României, Ilie Năstase, despre copilul nenăscut al Serenei Williams.

La conferinţa de presă dinaintea partidei Româniâ - Marea Britanie din Fed Cup, în timp ce Simona Halep răspundea în engleză unor întrebări referitoare la faptul că Serena Williams este însărcinată, Ilie Năstase s-a adresat în limba română unui membru al echipei: "Să vedem ce culoare are. Ciocolată cu lapte?".

Sâmbătă, în prima zi a întâlnirii, Ilie Năstase a avut un conflict cu arbitrii şi cu Johanna Konta şi cu căpitanul-nejucător Anne Keothavong. El a fost scos de pe arenă de oficialii partidei, iar Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) i-a ridicat acreditarea. El nu a mai fost căpitanul echipei României la meciurile de duminică.

România a învins Marea Britanie cu scorul general de 3-2 şi va evolua anul viitor în Grupa Mondială II a Cupei Federaţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.