Tenismenul Horia Tecău a declarat, marţi, că se aşteaptă ca Dominic Thiem, locul 9 ATP, să facă parte din echipa Austriei la întâlnirea cu România, din primul tur al play-off-ului Grupei I, Zona Europa/Africa, dar spune că jucătorii "tricolori" sunt obişnuiţi să evolueze în partide dificile, de promovare/retrogradare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este un meci dificil, Austria poate fi o echipă diferită dacă joacă Thiem sau nu. Fiind un meci de play-off, un meci pe care dacă nu-l câştigi cazi în grupa a doua, cred că va juca, pentru că nicio ţară nu-şi doreşte să cadă din grupă. Şi atunci bineînţeles că va fi meciul mai dificil pentru noi, mai ales că jucăm în deplasare. Noi suntem obişnuiţi să jucăm meciuri de promovare şi de retrogradare, aşa că va fi o nouă provocare pentru noi. Trebuie să ne mobilizăm şi să câştigăm acel meci", a afirmat el.

Tecău este mulţumit de evoluţia din acest an a echipei de dublu din care face parte, alături de olandezul Jean-Julien Rojer, şi are ca obiective pentru sezonul pe zgură păstrarea titlului la Madrid şi atingerea unor faze superioare la Roma şi la French Open.

"Un an bun, o evoluţie în creştere, a început un pic mai lent, cu evoluţia din Australia, dar în ultimele săptămâni am câştigat la Dubai şi la Indian Wells şi la Miami am fost foarte aproape de a învinge nişte echipe care s-au dus departe, deci nivelul nostru este acolo unde trebuie. Trebuie doar să câştigăm acele puncte importante care fac diferenţa. Dorim să ne apărăm titlul de la Madrid, un turneu pe care vreau să îl câştig din nou, îmi doresc să am evoluţii bune şi la Roma şi la Paris (n.r. - Roland Garros), unde anul trecut am avut un parcurs mai scurt decât ne-am dorit", a precizat Tecău.

Jucătorul consideră dificilă partida pe care România o va disputa, în această lună, cu Marea Britanie, în Cupa Federaţiei: "Meci dificil, nici nu ştiu componenţa echipei Marii Britanii. Dacă Konta va participa şi va veni la meci va fi un meci greu. E o jucătoare în formă, o jucătoare care a învins-o şi pe Simona la Miami şi bineînţeles un meci greu pentru toată echipa. Ştiu că şi dublul lor este un dublu bun, va fi un meci greu pentru ele, dar ca de obicei, jucând acasă este un mic avantaj de partea noastră, avantajul terenului şi al publicului, pe care sper să-l speculeze la maximum fetele."

Horia Tecău speră ca publicul să le susţină frenetic pe Simona Halep şi pe colegele ei la întâlnirea de la Mamaia, din 22-23 aprilie.

"La Constanţa o să vină lumea pentru Simona: Aşa am spus şi data trecută când am jucat noi în Cupa Davis în Constanţa (n.r. - cu Slovacia, în 2015) şi am avut tribunele goale. Sper să nu se repete acel lucru, sper ca tribuna să fie plină, sper nu numai să vină la meci lumea, dar şi să fie gălăgioasă, să-şi susţină favoritele, pentru că acel ajutor în meciurile de Fed Cup şi în meciurile de Cupa Davis contează enorm", a declarat el.

Horia Tecău a devenit, marţi, Ambasador Naţional pentru UNICEF în România, el alăturându-se altor sportivi şi celebrităţi care deţin acest titlu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.