Tribunalul de Arbitraj Sportiv a respins, vineri, cererea Federaţiei Ruse de Fotbal (FUR) de suspendare a sancţiunilor impuse de FIFA din cauza invaziei Ucrainei, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, echipa Rusiei rămâne exclusă din play-off-ul de calificare pentru Cupa Mondială 2022 de la sfârşitul lunii martie.

Această decizie, similară cu cea luată marţi privind sancţiunile UEFA, nu are legătură cu viitoarea sentinţă a justiţiei sportive pe fondul litigiului, care nu este aşteptată mai devreme de cel puţin câteva săptămâni.

"Procedura de arbitraj continuă. În prezent este în curs de constituire o comisie de arbitri, iar părţile fac schimb de observaţii scrise. Nicio audiere nu a fost încă stabilită”, a anunţat instanţa de la Lausanne. Dar deja, refuzul de a acorda recursului rusesc un efect suspensiv limpezeşte situaţia pentru următoarele câteva săptămâni şi privează Rusia de şansele de a câştiga un bilet la turneul din Qatar (21 noiembrie-18 decembrie).

În urma preliminariilor europene şi a Ligii Naţiunilor, Rusia, Polonia, Suedia şi Cehia luptau pentru un loc la Cupa Mondială din Qatar, fiind repartizate pe Calea B a play-off-ului. Semifinalele calificărilor ar fi trebuit să fie Rusia – Polonia şi Suedia – Cehia, la 24 martie, iar învingătoarele urmau să joace un meci pentru un loc la turneul final din Qatar. Gazda finalei era în mod normal câştigătoarea semifinalei Rusia – Polonia, la 29 martie.

Conform deciziei FIFA, Polonia este calificată fără joc în finala barajului pentru accederea la Cupa Mondială din Qatar.



 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.