Antrenorul formaţiei Handbal Club Dobrogea Sud (HCDS), Zvonko Sundovski, a recunoscut la finalul partidei pierdute de formaţia sa pe teren propriu cu 35-29 în faţa lui Porto, în grupele Cupei EHF, că trupa adversara a fost mai bună, că jucătorii săi au încercat să-i surprindă pe adversari fără a reuşi să facă acest lucru. El spune că a încercat mai multe sisteme în apărare, dar acestea nu au funcţionat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sundovski a declarat sâmbătă, în conferinţa de presă de după finalul meciului cu Porto, că ştia faptul că portughezii sunt o formaţia puternică şi a încercat să-i surprindă.

“Ştiam că este o echipă foarte puternică, ştiam că are calitate şi cantitate. În cele două zile cât am pregătit meciul, am încercat să-i surprindem. Nu am început meciul bine, în apărare au fost situaţii în care ei au câştigat 1 la 1, au dat uşor gol. Dacă apărarea nu joacă bine, nu te poţi aştepta la mai mult. Am încercat să facem tot să-i surprindem, dar nu a mers. Porto a fost echipa mai bună. (...) Am încercat să jucăm şi 5-1, 6-0, 4-2, toate sistemele în apărare, dar nu a mers. Spre finalul primei reprize am avut o şansă să ne apropiem, dar am făcut nişte greşeli şi ei s-au distanţat la cinci goluri”, a spus antrenorul formaţiei constănţene. El crede că formaţia sa mai are şanse să depăşească faza grupelor, considerând că Porto este echipa mai bună şi că aceasta nu va pierde vreun meci.

Antrenorul echipei Porto, Magnus Andersson, a spus în conferinţa de presă, că este mulţumit de rezultat, dar şi de jocul formaţiei sale.

“Sunt fericit că am câştigat la Constanţa. A fost un meci greu pentru noi şi sunt mulţumit de rezultat şi modul cum am jucat. Constanţa este o echipă bună şi este dificil să joci aici. Am început foarte bine în apărare, am avut câteva mingi apărate, am dat câteva goluri uşoare om la om”, a afirmat Andersson.

El a mai spus că Porto a avut un plan de joc care a mers foarte bine.

“Am văzut pe video multe partide ale Constanţei, respectăm această echipă. Am avut un plan de joc astăzi, care a mers foarte bine. Am fost puţin speriat că am putea avea probleme în a marca la începutul meciului, dar apoi după 15-20 de minute am început să jucăm 7 contra 6 şi am început să odihnesc echipa, nu e atât de solicitant să jucăm 7 contra 6 putem să ne odihnim puţin, unii jucători trebuie să alerge mai mult, dar am făcut un meci bun astăzi”, a explicat antrenorul portughezilor. El a spus că nu a fost foarte mulţumit de modul cum s-a descurcat apărarea sa în repriza a doua şi crede că jucătorii săi trebuie să rămână la fel de concentraţi şi atunci când au un avantaj de 7-8 goluri. Magnus Andersson a recunoscut că nu se aştepta să câştige atât de uşor meciul de la Constanţa.

Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa a fost învinsă sâmbătă, pe teren propriu, de formaţia portugheză FC Porto, cu scorul de 35-29 (18-13), în a doua partidă din grupa C a Cupei EHF.

Cei mai buni marcatori ai gazdelor au fost Nikola Crnoglavac – 6 goluri (4 din 7 metri), Janko Kevic şi Nemanja Mladenovici, amândoi cu câte 5 goluri, în timp ce de la portughezi s-au remarcat Miguel Soares – 8 goluri.

În cealaltă partidă a etapei a II-a din grupa C se vor duela, duminică, Liberbank Cuenca şi TTH Holstebro.

În primul meci din grupa C, HCDS Constanţa a pierdut, în deplasare, cu formaţia daneză TTH Holstebro, cu scorul de 25-29 (12-14).

În grupa C, HCDS Constanţa va avea în continuare următorul program: HCDS – Cuenca (25 februarie), Cuenca – HCDS (3 martie), HCDS – TTH Holstebro (23 martie) şi FC Porto – HCDS (30 martie).

Primele două clasate din fiecare din cele patru grupe se vor califica în sferturile de finală, în care vor lupta pentru un loc la Turneul Final Four (18-19 mai, în găzduirea echipei germane THW Kiel).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.