Naţionala de handbal masculin a Suediei a câştigat duminică, la Budapesta, finala Campionatului European, în faţa Spaniei, scor 27-26 (12-13). Din lotul ibericilor a făcut parte şi extrema Eduardo Gurbindo Martinez, de la Dinamo Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medalia de bronz, tot duminică, după prelungiri, a revenit campioanei mondiale Danemarca, echipă care a dispus în finala mică de campioana olimpică Franţa, scor 35-32 (13-14, 29-29).

Înaintea finalelor pentru medalii, EHF a anunţat All Atar Team: MVP - Jim Gottfridsson (Suedia, centru), cel mai bun portar: Viktor Hallgrímsson (Islanda), extremă stânga: Milos Vujovic (Muntenegru), inter stânga: Mikkel Hansen (Danemarca), centru: Luc Steins (Olanda), inter dreapta: Mathias Gidsel (Danemarca), extremă dreapta: Aleix Gómez (Spania), pivot: Johannes Golla (Germania), cel mai bun apărător: Oscar Bergendahl (Suedia).

România a ratat încă o calificare la un turneul final, iar ultima sa participare a fost în 1996. La ediţia din 2022, singurii reprezentanţi ai României au fost desemnaţi  arbitrii Bogdan Stark şi Romeo Ştefan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.