Echipa naţională de hochei pe gheaţă a Suediei a câştigat pentru a zecea oară în istorie Campionatul Mondial, după ce a învins, duminică, în finala de la Koln, cu scorul de 2-1 după loviturile de departajare, reprezentativa Canadei, deţinătoarea trofeului, informează L'Equipe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La finalul timpului regulamentar, scorul a fost egal 1-1. Suedezii au deschis scorul prin Hedman, canadienii reuşind egalarea prin O'Reilly.

La loviturile de departajare pentru suedezi au marcat Backstrom şi Ekman-Larsson, iar Nylander şi Landeskog au ratat. Canadienii au ratat toate lovituile prin MacKinnon, Point, O'Reilly şi Marner.

În finala mică, selecţionata Rusiei a trecut, cu scorul de 5-3, de formaţia Finlandei. Golurile ruşilor au fost marcate de Gusev - 2, Tkaşiov, Kiselevici şi Kuşerov, în timp ce pentru finlandezi au înscris Rantanen, Lehtonen şi Savinainen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.