Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiţă, a declarat, miercuri, că Mirel Rădoi este un antrenor tânăr, care reprezintă "semnalul entuziasmului şi al regenerării fotbalului românesc".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mirel Rădoi reprezintă semnalul entuziasmului şi al regenerării fotbalului românesc. Momentul de vara trecută a reanimat spiritul jucătorului român. Avem încredere în viitor şi cred că oamenii tineri sunt foarte importanţi în renaşterea fotbalului românesc", a declarat Stoichiţă, într-o conferinţă de presă.

Preşedintele Răzvan Burleanu consideră că Mirel Rădoi este antrenorul cel mai potrivit pentru a integra tinerii la naţională. "Mirel a fost opţiunea numărul 1. Nici eu, nici directorul tehnic nu am discutat cu alt antrenor. De la bun început, el a fost opţiunea 1. Mandatul este unul de construcţie, pentru cel puţin doi ani de zile. Va conduce naţionala şi la Tokyo 2020. Este antrenorul cel mai potrivit pentru a integra toţi aceşti tineri talentaţi pe care i-am văzut în vară. El a reuşit să construiască o echipă, un grup unit şi a demonstrat. Este un fost tricolor şi reprezintă spiritul şi atitudinea pe care le dorim. Cunoaşte campionatul intern. Al cincilea argument este că este tânăr şi pasionat, dedicat fotbalului. Are experienţă în meciuri decisive ca selecţioner, ne amintim cu toţii de meciul cu Portugalia din deplasare. Îi mulţumesc că a acceptat aceast provocare, îl asigur de tot sprijinul FRF în toată activitatea lui", a spus Burleanu.

Tehnicianul Mirel Rădoi este noul selecţioner al primei reprezentative a României.

Rădoi îi succede lui Cosmin Contra, al cărui contract s-a încheiat după ce România a ratat calificarea la Euro-2020 din grupele preliminarii.

Noul selecţioner va conduce naţionala tricoloră la play-off-ul Ligii Naţiunilor din martie 2020, ultima şansă de califcare la Euro-2020. În play-off-ul Ligii Naţiunilor, România va evolua, în deplasare, cu Islanda. Dacă vor câştiga acestă întâlnire, tricolorii vor întâlni, tot în deplasare, învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria, pentru un loc la Euro-2020.

Mirel Rădoi are în palmares 67 de meciuri pentru echipa naţională a României, pentru care a marcat două goluri. Ca fotbalist, a evoluat în cea mai mare parte a carierei sale la Steaua Bucureşti, între anii 2000-2009, Al-Hilal Riyadh, între 2009 şi 2011, Al-Ain, între anii 2011-2014.

Începând din martie 2018, Rădoi a ocupat funcţia de manager sportiv al echipei naţionale U21 a României, iar în luna august a aceluiaşi an a preluat banca tehnică, după ce Daniel Isăilă a decis să accepte o ofertă din Arabia Saudită. A reuşit să califice reprezentativa Under 21 la Euro-2019, unde a ajuns până în semifinalele competiţiei, performanţă ce a însemnat calificarea la Jocurile Olimpice după o pauză de 56 de ani.

În total, pe banca selecţionatei U21, Mirel Rădoi a bifat 15 partide, reuşind să câştige 9 dintre ele şi să bifeze trei remize.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.