Stere Halep, tatăl Simonei Halep, a declarat, sâmbătă, după ce Simona Halep a pierdut finala la Australian Open, scor 6-7 (2), 6-3, 4-6, cu Caroline Wozniacki, că dacă daneza a învins-o pe fiica sa, înseamnă că ”a meritat”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Meciuri şi turnee vor fi tot timpul anului. A avut noroc Wozniacki, o felicit, bravo ei. De mulţi ani se chinuie să câştige un turneu de Grand Slam. A fost lider mondial, iar dacă a bătut-o pe Simona, înseamnă că a meritat. Acestui sport alb, cum i se spune, trebuie să-i dai şi frumuseţe. Să atragi spectatorii, să atragi copiii. Am vorbit cu Simona zilele acestea, am încurajat-o şi i-am spus să joace de plăcere”, a declarat Stere Halep, sâmbătă, la Digi Sport.

El a făcut şi referiri la problemele de sănătate ale Simonei Halep.

”Glezna asta i-a dat de furcă la toate meciurile, chiar şi acum în finală, s-a văzut că se întinde şi spre coapsă, am văzut că îşi punea mâna acolo. A tras-o înapoi. Într-o săptămână, maximum două săptămâni de repaus, îşi va reveni. Aşteptările sunt foarte mari în 2018, dar cel mai important este să fie sănătoasă. Va urma pauză şi mai sunt turnee până la Roland Garros. Sperăm să fie bine fizic şi atunci totul va decurge frumos. Zgura o avantajează mai mult, e un teren mai maleabil pentru accidentări faţă de hard, care e greu pentru tendoane”, a mai spus tatăl Simonei Halep.

Simona Halep, locul I WTA, a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 7-6 (2), 3-6, 6-4, de daneza Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, în finala Australian Open. Românca a pierdut a treia finală de grand slam jucată în carieră şi va coborî, începând de luni, pe poziţia a doua a clasamenului WTA, după 16 săptămâni, adversara ei de sâmbătă urmând a fi noul lider WTA.

Wozniacki a obţinut primul ei titlu de grand slam din carieră, după două finale pierdute, locul I în clasamentul WTA, poziţie pe care revine după şase ani, şi premiul cel mare al competiţiei, de 2,6 milioane de euro. Învinsa va primi jumătate din această sumă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.