Sportivii ucraineni au fost îndemnaţi de şefii lor să nu aibă niciun contact cu omologii lor din Rusia şi Belarus la Jocurile Olimpice de la Paris din iulie şi august, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ucraina ameninţase că va boicota Jocurile după ce Comitetul Olimpic Internaţional a decis că ruşii şi belaruşii care nu susţin în mod deschis invadarea Ucrainei şi nu au legături în armată pot concura ca neutri.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Kievul a optat acum să participe, fără tragere de inimă.

Însă, conform recomandărilor publicate joi, orice contact cu „reprezentanţii statelor agresoare” în interiorul şi în afara locurilor olimpice este descurajat. Acest lucru este menit să evite posibile „provocari”, conform Kyiv Independent.

De asemenea, sportivii ucraineni nu ar trebui să ia parte la discuţiile cu olimpicii din Rusia şi Belarus pe reţelele de socializare, a declarat Comitetul Olimpic Ucrainean.

Pentru ceremoniile de premiere, ucrainenii sunt îndemnaţi să păstreze distanţa faţă de ruşi sau belaruşi şi să evite distribuirea de fotografii sau videoclipuri.

De asemenea, sportivii ucraineni ar trebui să se abţină de la conferinţe de presă comune, interviuri şi transmisiuni în direct, cu excepţia cazului în care acestea au legătură directă cu competiţii.

Într-o altă recomandare, Comitetul Olimpic al Ucrainei doreşte ca sportivii săi să raporteze încălcările cerinţei de neutralitate de către ruşi şi belaruşi.

Jocurile Olimpice de vară sunt programate să aibă loc în capitala Franţei în perioada 26 iulie - 11 august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.