Comitetul Paralimpic Internaţional (IPC) a anunţat vineri că sportivii ruşi vor putea participa la Jocurile Paralimpice 2024 atât în nume propriu, cât şi sub drapel neutru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce a respins suspendarea completă a Comitetului Paralimpic Rus (74 de voturi împotrivă,  65 pentru şi 13 abţineri), IPC a votat în favoarea suspendării parţiale (90 de voturi împotrivă, 56 pentru şi 6 abţineri). Sportivii ruşi pot participa astfel la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024 „individual” sau „sub steag neutru”. IPC trebuie să decidă, în curând, asupra statutului de membru al comitetului paralimpic din Belarus.

Această poziţie adoptată vineri de IPC se apropie de recomandarea făcută la 28 martie 2023 de către Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) către federaţiile internaţionale, de a autoriza participarea sportivilor ruşi şi belaruşi, ca sportivi individuali sau sub steag neutru, la competiţii internaţionale. CIO, însă, nu a luat o poziţie cu privire la Jocurile Olimpice din 2024, amânându-şi decizia până „la momentul oportun”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.