Sportivele Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop şi Loredana Dinu, medaliate cu aur în proba de spadă echipe la Jocurile Olimpice de la Rio, au depus cereri pentru rente viagere, a declarat, vineri, pentru News.ro, Mihai Căpăţână, director în cadrul MTS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele patru sportive medaliate cu aur în proba de spadă pe echipe la JO de la Rio au depus cererile pentru rente viagere în luna decembrie, astfel că din 1 ianuarie vor beneficia de acestea, banii urmând să-i primească începând de luna viitoare.

”Fetele au depus cererile în luna decembrie 2016, sunt în curs de soluţionare, trimise către Federaţia Română de Scrimă, de unde vor merge şi la COSR, pentru confirmarea rezultatelor. De la 1 ianuarie, vor beneficia de aceste rente, care sunt ca demisia, dacă pot spune aşa. Este decizia sportivelor, iar ele pot să revină în activitate oricând, caz în care renta viageră se suspendă. Fetele nu au invocat un motiv, nici nu sunt obligate”, a declarat, pentru News.ro, Mihai Căpăţână, director în cadrul MTS.

Simona Pop declara încă din toamna trecută că va întrerupe activitatea competiţională pentru a avea un copil, iar Loredana Dinu a susţinut acelaşi lucru la finalul anului trecut. Ana Maria Popescu şi Simona Gherman ar fi deja însărcinate, dar niciuna nu confirmă veştile bune în plan personal.

”Eu nu am declarat nicăieri că mă retrag. Când voi face anunţul va fi pe pagina mea oficială de Facebook, cred că toţi acei oameni care urmăresc activitatea mea merită să afle primii”, a declarat Ana Maria Popescu, pentru News.ro.

La rândul său, George Boroi, secretar general al COSR, a precizat pentru News.ro că la forul olimpic nu au sosit încă cererile sportivelor pentru confirmarea rezultatelor.

Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop şi Loredana Dinu au cucerit medalia de aur în proba de spadă pe echipe la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016. Aceasta a fost singura de aur pentru delegaţia României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.