Italianul Jannik Sinner a declarat că s-a bucurat discret după victoria sa uluitoare în faţa lui Novak Djokovici, vineri, în semifinalele Australian Open, deoarece ştia că nu şi-a terminat încă treaba, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sinner a avut, cu siguranţă, multe motive de sărbătoare, după ce i-a administrat campionului cu 24 de trofee de grand slam prima înfrângere în 11 semifinale la Melbourne Park şi a întrerupt seria de 33 de victorii consecutive ale sârbului la acest turneu.

Cu toate acestea, Sinner are deja ochii aţintiţi asupra premiului cel mare - posibilitatea de a obţine duminică primul său trofeu de grand slam.

"Simt acest tip de emoţii pe care nu le poţi controla. Dacă sărbătoreşte cineva într-un fel, sărbătoreşti pentru că asta este emoţia pe care o simţi acum, nu?", a spus al patrulea favorit. "Evident, înseamnă foarte mult pentru mine să-l înving pe Novak aici, la Melbourne, dar, pe de altă parte, ştiu că turneul nu s-a terminat. Duminică este o finală. Sunt emoţii diferite, pentru că finala este întotdeauna diferită. Astăzi, în mintea mea, ştiam că este semifinală. Nu e ca şi cum ai câştiga turneul. Aşa că aştept cu nerăbdare duminică şi să vedem ce se va întâmpla...", a spus Sinner.

Jucătorul în vârstă de 22 de ani a declarat că a învăţat foarte multe din vizionarea şi jocul împotriva lui Djokovici şi a împărtăşit părerea sârbului că liderul ATP nu era în formă maximă.

"Cu siguranţă, în primele două seturi am văzut că nu mai lovea mingea aşa cum o făcea înainte", a spus Sinner. "De asemenea, nu se mişca atât de bine, iar apoi cred că nu era nici atât de concentrat cum suntem obişnuiţi să-l vedem".

CITEȘTE ȘI Djokovici după ce a fost învins de Sinner: "Am fost şocat de nivelul meu”. Sârbul a pierdut primul meci la Melbourne după 2018

Sinner a spus că, deşi, în mod natural, îşi doreşte foarte mult să câştige primul său titlu major împotriva lui Daniil Medvedev sau Alexander Zverev, duminică, nu se simte sub o mare presiune.

"Sunt foarte relaxat, ca să fiu sincer", a spus el. "Încerc doar să muncesc cât mai mult posibil şi, în mintea mea, simt că această muncă asiduă dă întotdeauna roade într-un fel. Dacă acest lucru se va întâmpla, este bine. Dacă nu, am dat 100%, iar restul nu pot controla".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.