Jucătoarele Simona Halep, locul 4 WTA, şi Maria Şarapova, suspendată în acest moment şi fără clasament, ar putea fi adversare la Tie Break Tens, prima ediţie feminină a competiţiei de tenis fără ghemuri şi fără seturi, care va avea loc la Caja Magica din Madrid, la 4 mai.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tie Break Tens este un scurt turneu, în care meciurile se dispută până când un jucător face zece puncte, cu o margine de două. Până în prezent, s-au jucat două ediţii, ambele masculine, la Londra în 2015 şi la Viena în 2016.

La aceste turnee, şase tenismeni au fost împărţiţi în două grupe de câte trei, jucând fiecare cu fiecare. Primii doi clasaţi din fiecare grupă se calificau în semifinale. La Viena, pe lângă finala mare, între învingătorii din semifinale, s-a disputat şi finala mică.

Ediţia din acest an va avea şi un tablou feminin şi, posibil, un alt format, eliminatoriu. În afară de Halep şi Şarapova, mai este confirmată participarea spaniolei Garbine Muguruza, locul 7 WTA.

La masculin, sunt anunţaţi până în prezent japonezul Kei Nishikori, locul 5 ATP, bulgarul Grigor Dimitrov, locul 13 ATP, şi spaniolul Feliciano Lopez, locul 34 ATP.

"Tie-break-urile sunt întotdeauna tensionate şi, cu astfel de jucători de calitate, cred că va fi o seară mare la Madrid", a declarat Halep, câştigătoarea ultimei ediţii a turneului Premier Mandatory din capitala Spaniei, potrivit EFE.

Organizatorii vor mai anunţa în perioada următoare încă cinci jucători şi tot atâtea jucătoare participante la Tie Break Tens.

Premiile ediţiei din acest an sunt de câte 200.000 de dolari pentru câştigători, iar suma de 100.000 de dolari va fi donată în scopuri caritabile.

Turneele "mari", ATP şi WTA, organizate de Ion Ţiriac, se vor desfăşura între 6 şi 13 mai.

Graţie unui wildcard, rusoaica Maria Şarapova va reveni pe terenul de tenis la Stuttgart, în 26 aprilie, prima zi după expirarea suspendării primite la începutul anului trecut pentru folosirea de substanţe interzise. Ea a fost invitată şi la turneul de la Madrid şi la cel de la Roma.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.