Smona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, va evolua, duminică, de la ora 12.00, cu americanca Madison Keys, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 6, în primul meci al Turneului Campioanelor de la Singapore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Madison Keys este, în 2016, câştigătoare la Birmingham şi finalistă la Roma şi Montreal, americanca fiind debutantă la Turneul Campioanelor.

Halep şi Keys s-au mai întâlnit de cinci ori, iar românca s-a impus de patru ori. După ce în 2014 Keys a câştigat primul meci cu Halep, românca s-a impus în toate întâlnirile de atunci, una tot în 2014 şi trei în 2016. În acest an, Halep a învins-o pe americancă în optimi la Wimbledon, cu 6-7(5), 6-4, 6-3, în finală la Montreal, cu 7-6 (2), 6-3, şi în sferturi la Wuhan, cu 6-4, 6-2.

Duminică, nu înainte de ora 14.30, germana Angelique Kerber, locul 1 WTA, va evolua cu sportiva slovacă Dominika Cibulkova, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7, în cel de-al doilea meci din cadrul Grupei Roşii.

În Grupa Albă vor evolua poloneza Agnieszka Radwanska, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2, sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 4, spaniola Garbine Muguruza, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 5, şi Johanna Konta (Marea Britanie), locul 10 WTA sau Svetlana Kuzneţova (Rusia), locul 9 WTA.

În acest moment, ultima participantă la Turneul Campioanelor este Johanna Konta. Dar sportiva britanică îşi poate pierde acest loc în favoarea Svetlanei Kuzneţova, dacă jucătoarea rusă, calificată în semifinalele Kremlin Cup, va câştiga turneul de la Moscova.

Partidele din Grupa Albă vor avea loc luni.

Primele două clasate în fiecare grupă se vor califica în semifinale.

Turneul Campioanelor se dispută la Singapore din 2014 şi contractul de organizare este valabil până în 2018. La ediţia din acest an, premiile totale sunt de şapte milioane de dolari. Învingătoarea poate primi peste două milioane de dolari şi până la 1.500 de puncte WTA. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.