Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat în sferturile de finală ale tuneului de categorie WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-1, 6-3, pe jucătoarea cehă Marketa Vondrousova, locul 20 WTA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La prima ei apariţie pe zgură în acest an, Simona Halep a făcut unul dintre cele mai bune meciuri din 2021, în partida cu jucătoarea cehă. Agresivă, destul de precisă, cu un atac constant şi feroce pe reverul stângacei ei adversare, cu mingi lungi, apropiate de linia de fund a terenului şi cu bruşte schimbări de direcţie, românca a fost viora întâi a jocului, în spatele unui serviciu consistent, de nivel ridicat, care nu a permis nicio minge de break. Halep a mai ratat cu "poarta goală", dar în general a evoluat ofensiv, reuşind multe puncte spectaculoase (22 de lovituri câştigătoare la 8).

Vondrousova a părut rigidă, lentă şi imprecisă, poate şi din cauza bandajelor pe care le purta pe ambele ei coapse. Arma ei principală, scurta, a fost puţin folosită, pentru că rivala nu i-a oferit mingi pe care să le "teleghideze" în apropierea fileului. Cu efort, ea a mai echilibrat meciul în setul secund, dar a trebuit să se recunoască învinsă pentru prima dată de fostul lider WTA, în trei întâlniti directe.

Meciul a început cu un ghem câştigat uşor de sportiva cehă, la serviciu, dar a urmat apoi demonstaţia de tenis a Simonei Halep, care a durat şapte ghemuri la rând. După primele şase şi după numai 25 de minute, Halep a câştigat setul cu 6-1.

În setul al doilea, cele două jucătoare au mers cu serviciul până la 4-3, când Halep a rupt echilibrul şi a făcut break-ul. Jucătoarea română a închis apoi meciul, cu 6-3, după 53 de minute.

Halep va evolua în sferturi cu jucătoarea elveţiană Belinda Bencic, locul 12 WTA şi cap de serie numărul 8, sau cu rusoaica Ekaterina Alexandrova, locul 34 WTA.

Jucătoarea română şi-a asigurat un premiu de 12.500 de euro şi 100 de puncte WTA, după meciul de joi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.