Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, va evolua, marţi, de la ora 20.50, cu americanca Sloane Stephens, locul 957 WTA, în prima manşă a turneului de categorie WTA de la Washington.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Partida va deschide ziua pe arena centrală de la Rock Creek Tennis Center. Halep va juca, marţi, primul meci pe hardul american, după sezonul pe iarbă. Citi Open nu face însă parte din US Open Series şi suprafaţa este diferită de cea pe care se va disputa ultimul Grand Slam al anului.

În schimb, turneul de la Stanford, care se dispută tot în această săptămână, face parte din seria de turnee care se încheie cu US Open şi la care se pot obţine importante bonusuri financiare, în funcţie de rezultate. Halep a declarat, luni, că organizatorii de la Stanford au refuzat să-i acorde un wildcard.

Americanca Sloane Stephens, adversara Simonei Halep la Washington, încearcă să revină la forma care a dus-o până pe locul 11 WTA, în 2013, după o serioasă accidentare la piciorul stâng. Sportiva de 24 de ani a jucat doar un meci din august 2016, la ultima ediţie a turneului de la Wimbledon.

Stephens, considerată o mare speranţă a tenisului american, care a ajuns aproape de Top 10 WTA la vârsta de 20 de ani, a suferit o fractură de stres la piciorul stâng, ce a scos-o din competiţii multe luni. Ea a renunţat la turnee după JO de la Rio şi a încercat să revină anul acesta, la Australian Open. Însă durerile de la picior nu au lăsat-o, situaţia ei devenind chiar mai gravă. Astfel, Stephens a fost supusă unei intervenţii chirurgicale în ianuarie şi şi-a amânat revenirea.

A făcut-o la Wimbledon, când a pierdut în primul tur în două seturi, 2-6, 5-7, în faţa compatrioate ei Alison Riske. Următoarea partidă va fi cea cu Simona Halep, locul 2 WTA, la Washington, turneu pe care americanca l-a câştigat în 2015. Stephens mai are în palmares trei trofee, la Auckland, Acapulco şi Charleston, toate în 2016.

Scorul întâlnirlor directe dintre Stephens şi Halep este de 3-2 pentru româncă. Halep a câştigat ultimele două partide, în 2014, la Roland Garros, şi 2015, la Miami. 

Pentru Simona Halep, turneul de la Washington este prima competiţie la care participă după Wimbledon. Atât ea, cât şi viitoarea ei adversară sunt pe tabloul principal datorită unor wildcard-uri. 

Tot în turul I al turneului de la Washington, Monica Niculescu, locul 59 WTA şi cap de serie numărul 6, va evolua, în noaptea de marţi spre miercuri, cu japoneza Nao Hibino, locul 72 WTA. Partida este ultima de pe terenul 1, pe care meciurile încep la ora 21.00. Prima întâlnire de pe această arenă va fi cea dintre Patricia Ţig, locul 134 WTA, şi britanica Heather Watson, locul 75 WTA, venită din calificări.

Turneul de la Washington este transmis de Digi Sport.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.