Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, a fost învinsă, marţi, cu scorul de 6-4, 6-2, de germana Angelique Kerber, locul 1 WTA, în etapa a doua a Grupei Roşii a Turneului Campioanelor de la Singapore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kerber a început meciul ca o maşinărie germană, cu un joc cadenţat, stânga-dreapta, cu o apărare solidă şi cu o excelentă acoperire a terenului. Din când în când, ea a rupt ritmul cu momente de accelerare care au pus-o în dificultate pe Halep. Românca a fost surprinsă cu un pas în urma jocului şi nevoită să lovească din alergare. Halep a încercat să schimbe ceva cu mingi liftate sau trimise pe reverul rivalei, dar fără succes.

Totuşi, pe fondul unor rateuri în metronomul german, Halep a echilibrat meciul, dar nu pentru mult timp, deoarece Kerber şi-a corectat repede jocul şi şi-a regăsit siguranţa. Lipsită de răbdare şi de precizie, jucătoarea română s-a înclinat şi mai clar în setul secund şi a suferit prima înfrângere la acest turneu, a patra în acest an cu Kerber din cinci partide, scorul general al întâlnirilor dintre ele fiind acum de 4-4.

Angelique Kerber a condus cu 2-0 şi 3-1, după un break în ghemul de început. Halep a obţinut şi ea un break la 2-3, apoi a condus cu 4-3, scor la care a ratat o minge de 5-3, pe serviciul germanei. Au urmat cinci ghemuri la rând câştigate de Kerber, iar după trei dintre ele, primul set s-a încheiat cu 6-4, în 43 de minute.

Liderul WTA a început cu break şi setul secund, Halep a avut două mingi de rebreak, dar le-a irosit cu uşurinţă. Românca a mai câştigat un ghem la 0-2 şi altul la 1-5, cedând şi acest set, cu 2-6, după o oră şi 22 de minute de la start.

Cu o victorie şi o înfrângere, Halep are în acest moment asigurat un premiu de 283.00 de dolari şi 375 de puncte WTA. Angelique Kerber conduce grupa cu două victorii.

În cel de-al doiela meci al zilei, americanca Madison Keys, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 6, o va întâlni pe Dominika Cibulkova din Slovacia, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7.

În ultima etapă a grupei, Halep va evolua, joi, cu Dominika Cibulkova, iar Kerber cu Keys.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.