Mihai Silvăşan, antrenorul campioanei la baschet masculin U BT Cluj, care va juca miercuri al doilea meci din trei programate cu MHP Riesen Ludwigsburg, în sferturile Ligii Campionilor, a declarat marţi că nu-şi doreşte un meci decisiv în BT Arena şi echipa va da totul în Germania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

U BT Cluj a plecat încă de luni seară spre Germania, unde miercuri, de la ora 21.00, va disputa meciul al doilea din trei programate în sferturile Ligii Campionilor. În prima dispută, pe teren propriu, U BT Cluj s-a impus în faţa a  10.000 de fani, cu scorul de 76-73.

”Ne aşteaptă din nou un meci foarte agresiv din partea lor, cu o apărare pe măsură. Va fi un joc foarte fizic, pentru asta trebuie să fim pregătiţi. Ştim că preferă să joace aşa şi trebuie să facem faţă din acest punct de vedere pentru a câştiga. Ne dorim să reuşim un joc bun şi să câştigăm acolo. Vom vedea dacă vom fi suficient de pregătiţi pentru a reuşi, însă încercăm să facem tot ce ţine de noi pentru a reuşi. Nu ne dorim un decisiv la Cluj, deci vom da totul în Germania”, a declarat antrenorul Mihai Silvăşan.

FOTO: FIBA
FOTO: FIBA

La rândul său, căpitanul U BT Cluj, Patrick Richard, cel mai bun jucător în prima dispută a seriei, a precizat: ”Ne aşteptăm la un meci greu în Germania, pe terenul lor. Vom avea o atmosferă ostilă, dar scopul nostru este să câştigăm. Ei vor dori la rândul lor să egaleze seria. Noi nu ne gândim la un eventual meci trei, vrem să încheiem această fază în Germania. Trebuie să fim uniţi şi să continuăm să luptăm, aşa cum am făcut-o în tot sezonul. Mulţi nu se aşteptau să ajungem atât de departe, aşa că vom lua fiecare posesie pe rând, miercuri seară, şi vom vedea ce se va întâmpla. Mergem să câştigăm în Germania şi suntem încrezători că putem să obţinem. Le transmitem fanilor mulţumiri şi sperăm că vor continua să ne susţină. Ştiu că unii dintre ei vor face şi deplasarea în Germania, lucru care m-a impresionat”.

Campioana României are avantajul terenului propriu în tripla cu echipa germană, astfel că a jucat primul meci în BT Arena în 5 aprilie, urmat de deplasarea din 13 aprilie, iar un eventual meci decisiv va fi din nou acasă, în 19 aprilie.

Câştigătoarea confruntării U BT Cluj - MHP Riesen Ludwigsburg va întâlni învingătoarea din disputa iberică dintre Baxi Manesa - Unicaja Malaga. În celelalte două sferturi se duelează Hapoel Holon - Strasbourg şi Lenovo Tenerife - Tofas Bursa.

Turneul Final Four va avea loc la Bilbao, între 6-8 mai. În 6 mai sunt programate semifinalele, iar în 8 mai se vor juca finala pentru medalia de bronz şi cea pentru trofeu. Biletele s-au pus în vânzare din 28 martie.

U BT Cluj evoluează în premieră pentru România în sferturile BCL, după ce a început sezonul în preliminarii, la a patra încercare. A câştigat turneul preliminar, la Peristeri, apoi prima fază a grupelor şi cea din Top 16, cu doar două înfrângeri în total şi a atins cea mai bună performanţă a unei echipe masculine româneşti în Basketball Champions League, competiţie aflată la a şasea ediţie.

În 2021, trofeul a fost câştigat de spaniolii de la San Pablo Burgos.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.