Shelly-Ann Fraser-Pryce, triplă campioană olimpică la sprint, se va retrage după Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, ea spunând că îi datorează acest lucru familiei sale, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sportiva în vârstă de 37 de ani, considerată una dintre cele mai bune sprintere din toate timpurile, a câştigat titlul olimpic la 100 m în 2008 şi 2012.

Jamaicana Fraser-Pryce a mai câştigat aurul olimpic la ştafetă 4x100 m, la Tokyo 2020, plus trei dintre cele 10 titluri mondiale, după revenirea după ce a născut un fiu în 2017.

"Fiul meu are nevoie de mine. Eu şi soţul meu suntem împreună încă dinainte de a câştiga în 2008. El s-a sacrificat pentru mine. Suntem un parteneriat, o echipă. Şi datorită acestui sprijin sunt capabilă să fac lucrurile pe care le-am făcut în toţi aceşti ani. Şi cred că acum le sunt datoare să fac şi altceva", a afirmat sportiva.

Ea a adăugat că Jocurile Olimpice din acest an de la Paris sunt despre "a le arăta oamenilor că te opreşti atunci când decizi tu". "Vreau să termin în condiţiile mele".

În total, Fraser-Pryce a câştigat trei medalii olimpice de aur, patru de argint şi una de bronz.

Ea a câştigat bronzul mondial devansată de Sha'Carri Richardson şi Shericka Jackson la Campionatele Mondiale din vara anului trecut şi va rămâne una dintre principalele pretendente la Paris 2024 în iulie şi august.

A devenit cea mai în vârstă femeie care a câştigat titlul mondial la 100 m cu victoria de la Doha în 2019 şi a extins acest record câştigând din nou la 35 de ani la Eugene în 2022 - la 14 ani după primul său aur olimpic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.